Stavern i vårskrud og frisk vind ved Rakke – en lang dags ferd på sykkel og til fots gav oss minnerike opplevelser. ..

 

Påska er lagt bak oss, og en ny helg gryr.  Torsdag formiddag er bilen klargjort for andre turen i år.  Vestfold og traktene rundt Rakke lokker.  Få av campingplassene i området har åpent så tidlig i sesongen, men Solplassen og Rakke ønsket oss velkommen.

Bilen var ikke mer enn parkert før vi tok beina fatt langs kyststien forbi Kysthospitalet, passerte Minnehallen og fant fram til et folketomt sentrum av Stavern i blåsende og kald aprilvind.  Tilbake i bilen igjen smakte rekene fra Mega godt mens vinden etterhvert la seg,  og skydekket revnet mens dagens siste solstråler traff bilen.

Dagen etter lovet bedre enn den forrige, vi ble velsignet med sol, selv om vinden gjorde sitt til å legge en demper på solskinnet.  Kald vind er en fellesnevner for starten av bobilsesongen, måtte bare fortsettelsen bli hakket bedre værmessig. Vi fant iallefall fram syklene, veien inn til Stavern sentrum var ikke lang fra Solplassen og Rakke Camping, og dermed fikk vi enda et møte med kystbyen før sommersesongen setter inn.  Sola skinte, og der vi fant le for den bitende vinden var det ganske trivelig å oppholde seg.

 

Parkert på Solplassen og Rakke Camping så godt i le for vinden som det lar seg gjøre
Gjestehavna i Stavern - før sommerens storinnrykk av båter

Inngangsportalen til Fredriksvern Festning

Vårlig idyll i Stavern
Frodig barnehagekunst på Fredriksvern Festning
Store og fine områder på Fredriksvern
Minnehallen i Stavern i bakgrunnen
Flere av bygningene på Fredriksvern
Utsikt over mot Citadelløya
Idyllisk kanal på festningsområdet
 

Kyststien rundt Brunlanes starter i Stavern og passerte rett ved siden av campingen.  Vi tok syklene fatt igjen etter litt mat og avslapping, og dro til topps på Rakke Fort mens vinden gjorde sitt beste for å rive oss overende.

 

Kompassrose på toppen av Rakke Fort
 

Dagen ble avsluttet med å ta en titt på Kysthospitalet i Stavern – en rehabiliteringsinstitusjon tilhørende Helse Sør-Øst. Vakkert beliggende sykehus ved havet.

 

Kysthospitalet i Stavern - fine omgivelser og egen strand