8

Halvøya mot øst, Djursland med ferjehavnen Grenå og sin vakre sandstrand - enda et "må tilbake til" sted.....

 

Den første av mange overnattinger i den nye sesongen var unnagjort.  Vi ville videre, og satte kursen mot halvøya mot øst, Djursland.

Grenå Strand Camping strakte seg over et digert område, her var det bare å velge og vrake i plasser, palmehelg til tross, var det ikke mange bobiler som hadde funnet veien til campingen ved en av Danmarks beste strender.  Men litt liv var det da rundt oss, danskene holdt tydelig på å rigge seg til for en ny sesongen i sine campingvogner.  

Sola som yr.no lovet oss uteble palmelørdagen.  I overskyet vær ble det både skogstur og strandtur, området rundt campingen innbød til turer både til fots og på sykkel.  Vi syklet innover mot sentrum av Grenå palmesøndagen, mens den etterlengtede sola endelig brøt gjennom skylaget.  Faktisk ble dagen den aller beste hele påska, solskinnet ble nytt til fulle.  

Grenå er ferjehavn for overfart til Sverige og til den lille øya Anholt ute i Kattegat.  Ved siden av fergehavnen lå den hyggeligste småbåthavn vi noensinne har vært i.  Rekker av feriehus og små spisesteder omkranset havnen hvor mange båter enda lå på land og ventet på en ny maritim sesong.  Som så mange andre lystbådehavner i Danmark fantes det også her plass for autocampere, riktignok ikke før havnen var ryddet for båter i opplag.

 

Hyggelige ferieleiligheter direkte på bryggekanten
Her kan man gå fra leiligheten og rett i båten
Idyllisk langs Grenåen
Litt av småbåthavnen med Kattegatsenteret og fergen til Sverige i bakgrunnen

 

På Grenå Strand Camping ble vi i to dager.  Bakeren på hjørnet ved havna hadde vidunderlige flødeboller som ble fortært mens vi studerte ferjetidene til øya Anholt som visstnok skal være et særegent sted. Sykkelturen tilbake til campingen gikk gjennom et sjarmerende sommerhusområde med en broket blanding av tilårskomne fritidsboliger, noen bygget i to etasjer for å kunne nyte utsikter ut over Kattegat fra toppetasjen.

 

Sommerhus ved Grenå Strand

 

Sola hadde fått skikkelig tak utover dagen, det ble en liten tur på stranda, men april er april, og vinden kald.  Det ble adskillig lunere å rigge seg til i skogbrynet ved bilen, så strandoppholdet ble av kort varighet.

 

Grenå strand - hvit og vakker slik mange danske strender er....
Lunt og godt i solveggen på Grenå Strand Camping