Nye reisemål i Danmark er alltid spennende - Juelsminde appellerte i høy grad til vår danmarksfeeling....

 

Etter Grenå ble spørsmålet som det ofte har blitt – hvor blir neste mål ?  Værmessig og ikke minst vindmessig var det mest gunstig å holde oss på østkysten – valget falt på Juelsminde som ble et helt nytt bekjentskap

Campingen hvor vi la oss til for 2 netter lå helt sentralt i byen, med lystbåthavna som nærmeste nabo.  Sistnevnte skjulte en flott stellplass for bobiler, i den forstand at stellplassen var fylt opp av fritidsbåter i vinteropplag.  Men vi har notert oss denne plassen også.  Hele havnen, som forøvrig var ganske stor, vitner om at her syder det av liv og røre i sommermånedene.  Aktiviteten en blåsende og overskyet mandag i påskeuken begrenset seg til sjøsetting av en og annen fritidsbåt.  Lavsesong til tross, spisestedene i havna holdt åpne, og med stjerneskudd på menyen var ikke veien til Juelsminde Fiskebistro lang…..

 

Stor småbåthavn i Juelsminde
Juelsminde kalles også "Lille Skagen" - kan det skyldes havnemiljøet
Litt for kjølig og blåsete for uteservering - men det kommer....
Spisested på bryggekanten
Stranden ved campingen

 

Dagen etter var også vindig, men uten skyer.  Da var det bare å iføre seg vindtett tøy, finne fram syklene og gi seg Juelsmindes omgivelser i vold.  Vi syklet gjennom områder  både med bolighus og fritidshus, og kom helt ut på spissen av landet hvor Juelsminde ligger.  Idyllisk og fint med strand og hav, store grøntområder og fasjonable boliger med utsøkt utsikt ut over Kattegat..

 

Grønt og blått i Juelsminde
Syklene er blitt våre faste følgesvenner i Hymerlivet
Badesesongen har ikke startet riktig enda
Boliger med utsøkt beliggenhet og Kattegatutsikt
Spissen av landet hvor Juelsminde ligger - kalt Bjørnsknude
Parkert på campingen blant campingvogner og en enslig bobilnabo