Med en natts stopp i Hvide Sande og fotostopp i Vorupør og Limfjorden måtte vi legge tidenes Danmarksferie bak oss....

 

Ferien  gikk mot slutten, og vi måtte begynne å tenke på returen hjemover igjen.  Vi dro fra Vejers Strand Camping som en av sesongens siste gjester før campingen stengte for vinteren.

Vi holdt oss på vestkysten, passerte steder som vi har passert før, så som Nymindegab og Nørre Nebel, fine feriesteder langs den smukke kyst.  Da vi kom til Hvide Sande slo vi oss ned på campingen der, fant fram syklene og tok byen mellom Vesterhavet og Ringkjøbing Fjord nærmere i øyesyn.  Her er det nok fiskerne som rår, byen har en av landets største fiskerihavner.  Intet varer evig, heller ikke det flotte sommerværet vi har nytt godt av i dagevis.  Med oss til Hvide Sande kom også et slør av skyer som dekket mer og mer av himmelen.  Vi fikk oss litt mat fra grillen og en kveldstur på stranda før vi la oss til å sove denne aller siste natten i Danmark for denne gang.  Dagen etter gikk turen videre oppover vestkysten i et smukt landskap, før vi svingte litt innover i landet og gjorde en stopp ved Limfjorden

 

Vakkert landskap ved Limfjorden
Det finnes hvite strender ved Limfjorden også
Grunne farvann ved Limfjorden

 

Vi hadde hele dagen på oss for å nå ferja i Hirtshals om kvelden, og Danmark er ikke så stort, så det ble en siste stopp i den lille hyggelige kystby Vorupør før kursen gikk mot Color Lines kai og Superspeed hjem igjen.  Vi hadde vært i Vorupør tidligere en gang, og husket de gode fiskefrikadeller fra dengang.  Og jammen var de ikke like gode denne gangen også.  Vi var ikke de eneste som hadde funnet veien til den lille kystbyen, det vrimlet av folk en ganske alminnelig lørdag i september.

 

Havbassenget i Vorupør
Stranden med fiskebåtene trukket opp på land
Tradisjonell dansk fiskebåt
Fin strand - men litt for kaldt for bading

 

Fiskefrikadellene var fortært, ettermiddagen ble til kveld og det var på tide å sjekke inn til Superspeeds avgang hjem igjen kl 20.45.  Aldri har vi hatt en bedre Danmarksferie og aldri har vi hatt så fint vær så lenge av gangen i favorittlandet.  Igrunnen var det like greit at det ikke ble Moseldalen likevel,  den ligger jo der til en annen gang…..