Vejers Strand - campingen mot vest i hjertet av krondyrenes beiteområder. Velsignet med supert sommervær og brølene fra hjorter i brunst i septembermørket ble det minnerike dager her.

 

Enda hadde vi en liten uke igjen av denne ferien, som faktisk ble sommerferien vår, iallefall værmessig, siden været i juli/august var heller middelmådig. Vi forlot Aabenraa Sejl Club med vissheten om at hit drar vi tilbake en gang.  Vissheten om hvor vi skulle sette kursen etter Aabenraa var mer uviss.

Da vi svingte ut på veien langs havna hadde vi enda ikke bestemt oss for om vi skulle dra i vesterled eller østerled.  Vi bestemte oss i første veikryss, det ble vesterled, og heldigvis og takk og pris for det – Fyn kan vente.  Vi kjørte tvers over Danmark mot vestkysten, fylte opp kjøleskapet på Superbrugsen i Oksbøl, og kjørte ut til Vejers Strand Camping.  Og for et sted vi kom til……

Vejers Strand Camping er en ganske stor campingplass, beliggende blant de danske klitter og med den flotteste brede og hvite sandstrand få minutter unna.  Det vi ikke visste da vi parkerte bilen helt i den sydlige enden av campingen, var at vi slo oss ned rett ved et av Danmarks største områder for hjort, eller krondyr på dansk.  Vi visste heller ikke at det var hjorter i brunst vi hørte der vi satt i et stadig tettere mørke under markisen og lyttet til brølene som stadig flyttet seg og kom nærmere og nærmere bilen.  Veldig fasinerende og en helt ny opplevelse.

 

Parkert nærmest i ensom majestet i utkanten av Vejers Strand Camping i hjertet av hjortens beiteområde
God plass på Vejers Strand Camping
Stranden nedenfor campingen - ingenting slår den danske vesterhavskyst
Sol og nesten vindstille på Vejers Strand
Havet innbød til bading - årets første bad ble 13. september
Stranden - hvit og vakker
Vejers Strand i Danmark - her hadde vi årets første bad i nydelig sommervær 13. september 2016
Parkert i gyllent kveldslys på Vejers Strand Camping