Siden turen vår egentlig var ment å gå til Tyskland kunne vi ikke dra hjem igjen uten å ha vært der.....

 

Da vi kjørte hjemmefra var jo planen å bruke 2-3 dager ned til Moseldalen, være der en ukes tid og nye 2-3 dager på hjemturen.  Men slik gikk det ikke – finværet i Danmark var altfor dejligt til å bare kjøre igjennom

Rømø ligger bare 5 mil fra tyskegrensa, og siden målet egentlig var Tyskland, kunne vi ikke dra hjem igjen uten å ha vært der.  Derfor ble det etter endt opphold på Rømø en liten svipp over grensa med overnatting i den lille hyggelige byen Friedrichstadt.  Vi fant fram til stellplassen der, parkerte bilen omgitt av bare tyskere, og tok den lille kanalbyen nærmere i øyesyn.  Gjennomskåret av idylliske kanaler kranset av tyske bindingsverkshus var rusleturen gjennom byen en særdeles hyggelig opplevelse.

 

Stellplassen med fint opparbeidede plasser for bilene
Idyll ved kanalen
Flotte husfasader på torvet i Friedrichstadt
Kanalen i Friedrichstadt
Gammel steinbro over kanalen
Området rundt stellplassen

 

Natten i Tyskland gikk seg til endes, neste morgen var det fram med GPS’en igjen og plotte ny rute tilbake til Danmark.  Men før vi passerte grensa måtte vi som hør og bør innom en av grensebutikkene nær Flensburg.  Ikke rart danskene drar til Tyskland for å handle både fast og flytende føde.  Rommene under dørken ble fylt opp av varer som koster det mangedobbelte i Norge.  Lovlig innført med norske tollsatser betalt i den nye toll-appen ble det likevel en rimelig fornøyelse sammenlignet med norske priser på vin og øl.

Vel “hjemme” i Danmark igjen satte vi kursen mot Aabenraa.  Vi fant fram til  Bobilparkeringen ved seilklubben og slo oss til der for natta.  Her traff vi på flere norske biler, hyggelig med litt morsmål igjen etter bare dansk og tysk i dagevis.  Oppholdet ved Aabenraa Sejl Club ble beriket med stjerneskudd i havnen og sykkeltur i den danske by, hvis hovedgade gikk både opp og ned, Danmark er såvisst ikke helt flatt.