Fregatten Jylland og molboer, brosteinsgater og solnedgang over Ebeltoft Vig - den lille byen på Djurslandshalvøya har dansk sjarm i massevis.....

 

Idylliske Ebeltoft, her har vi vært før, men ikke med bobil.  Den sjarmerende danske byen ble vårt tilholdssted de neste 3 dagene.  Egentlig var det deilig å bare la humla suse her istedet å suse nedover tyske motorveier på vei mot Moseldalen.

Vi la oss inn på Ebeltoft Strand Camping, helt i vannkanten med markisen utslått og syklene klare til bruk.  Ebeltoft har vel den mest sjarmerende gågaten vi har vært i, selv om brosteinsgatene ikke egner seg veldig for sykling…  Første kvelden ble det dansk middag i typisk danske omgivelser på restauraten Mellem Jyder i et gammelt og skeivt bindingsverkshus.  Ebeltofts gater og havnemiljø ble utforsket på sykkel mens sommersola skinte fra skyfri himmel.  Ispedd både stjerneskudd og kolde drikker nøt vi disse dagene i Ebeltoft mens sola gjorde sitt beste for å forlenge sommeren.

 

Frokost i det fri på Ebeltoft Strand Camping
Bil og sykler parkert i første rekke ut mot Ebeltoft Vig
Syklene våre i fin kveldssol
Sola går ned over Ebeltoft Vig

 

Ebeltoft er en by full av sjarme og idyll. Vi hadde syklene med og brukte disse flittig rundt i molboenes by, og selvsagt er kameraet med forj å feste motiv til minnebrikken. Vi hadde nydelig sommervær og nøt virkelig disse dagene i den lille byen i bunnen av Djurslandshalvøya.

 

Fregatten Jylland – ingen som har vært i Ebeltoft kan unngå å se den stolte skuta på havna

Ebeltoft Skudehavn - hyggelige ferieboliger i maritimt miljø ved lystbåthavna
Lystbåthavna - fint tilrettelagt for folk flest

 

På vår ferd rundt i Ebeltofts havnemiljø kom vi over en bobilparkering i tilknytning til havna.  En gruset plass med strøm, for anledningen tom for biler.  Fin beliggenhet – men vi lå ganske greit på campingen også.

 

Det gikk en fin gang- og sykkelvei langs havna og ferieboligene
Mange sjarmerende gamle hus i Ebeltoft
Det er fremdeles sommer i Ebeltoft
Gamle hus, godt ivaretatt og vedlikeholdt