Fra regnvær og fravær av sjøorm i Seljord til et stolt møte mellom de majestetiske båtene på Telemarkskanalen…..

 

Vi holdt oss i Telemark resten av ferien.  På Seljord Camping fint beliggende ved bredden av Seljordsvannet traff vi igjen folk fra både inn- og utland som vi hadde kommet i snakk med tidligere i ferien.

Haugesundsparet var så lei av regn og gråvær at de bare ønsket å reise hjem og vente på bedre tider.  Det nederlandske paret med to tenåringsdøtre vi første traff på Groven Camping var i Norge og Seljord for andre gang, men lot seg ikke skremme av dårlig vær – det er jo så vakkert i Norge…  Joda, både regnet og gråværet fulgte med oss på ferden fra Groven og hit til Seljord.  Men nå er det slik at regn og gråvær kan være vakkert det også, iallefall når hele Seljordsvannet ligger blikk stille – ikke så mye som en krusning på overflaten etter sjøormen så vi der vi stod parkert med fronten få meter fra bredden.

 

Fin plassering i gråvær og regn ved bredden av Seljordsvannet
Fin gangvei ut til Sjøormtårnet hvis man vil speide etter sjøormen
Sjøormtårnet - en arkitektonisk perle i Seljord

 

Vi endte denne lille rundturen i Norge der vi startet den – på Telemark Kanalcamping.  Velsignet med sol og blå himmel fikk vi med oss møtet på kanalen mellom de to båtene Victoria og Henrik Ibsen – et flott syn på vannveien som slynger seg oppover til det indre av Telemark.  Etter at båtene hadde både tutet og vinket til hverandre idet de passerte, var det vår tur til å forlate Lunde for denne gang.  Vi satte kursen hjemover for å sette oss på flyet til København for en langhelg – men neste gang vi besøker danskenes hovedstad  blir det nok med Hymeren……….

 

Fint parkert i nydelig augustsol ved Telemarkskanalen
Glissent med biler på Telemark Kanalcamping vitner om at sommeren er på hell
Møte mellom to stolte skuter på vannveien gjennom Telemark