Risør – den hvite by ved Skagerrak – her var vi med båten for et ukjent antall år siden. Nå var det bobilens tur – et hyggelig gjensyn med en ekte sørlandsby….

 

Enda lenge til ferien, og helgene må utnyttes.  Første helga i juli kjørte vi østover atter en gang og la oss til på Sørlandet Feriesenter utenfor Risør.  Sola skinner ikke alltid i Norge, og denne fredagen gjorde den iallefall ikke det.

Regnet øste etterhvert ned, men bilen er både tørr og varm, og i tillegg fikk vi en fin plass på campingen med utsikt ut over fjorden, så da tålte vi godt sommer-regnet.  Lørdagen dukket sola opp igjen, men vinden som fulgte med var både kald og frisk.  Ikke det helt store været til tross, campingen var flott, selv om oppstillingsplassen var i trangeste laget – men vi hadde hyggelige bobilnaboer.

Søndagen tok vi turen inn til Risør hvor vi parkerte bilen på Tjenna Bobilparkering og spaserte i finværet de få minuttene inn til sentrum.  Rusleturen rundt i Risør sentrum resulterte i noen motiv knipset med mobilen – Risør er jo tross alt en veldig hyggelig by som gav oss en skikkelig sommerfølelse, vinden til tross.

 

Havnebassenget med båthavna
Hvit trehusbebyggelse i Risør
Den hvite by ved Skagerrak i full sommerskrud
Det blomstrer i Risør
Risørflekken - det hvitkalkede fjellpartiet som er synlig lang vei