Bernkastel-Kues stod på ønskelista da vi var kommet til Moseldalen.  Vi tok turen på syklene fra stellplassen i Minheim, og kom til en vakker by som av mange betegnes som den mest turistifiserte i hele Moseldalen.

 

Ja, kanskje det er noe i den påstanden. Det var mye turister her. Kanskje fordi været var så fint - så fikk jo byen vist seg fram fra sin beste side. De smale gatene myldret av mennesker, og ikke minst butikker som selger varer som ligner umiskjennelig på de samme tingene vi finner i andre byer der turister ferdes, enten det er i Spania, Italia eller kanskje på ei gresk øy. 

Uteserveringene på torvet i byen var så fulle av mennesker at vi ikke gjorde noe forsøk engang på å finne et ledig bord. Vi tok inn synet av de vakre bygningene som omkranser torvet, og ruslet videre inn gjennom byens gater mens vi tittet på alt som omgav oss. Rundt et hjørne litt oppe i byen åpenbarte det seg plutselig en restaurant helt oppunder vinmarkene som omgav byen. Her måtte det da være fint å innta dagens lunsj. Maten var god, vinen var god og stedet hadde nesten noe sydlandsk over seg - det kunne nesten like gjerne vært i Italia. Herlig sted iallfall, med den smale brosteinsbelagte gaten rett utenfor, der bilene nærmest listet seg nedover. Heldigvis var gaten enveiskjørt.......

Turistifisert eller ikke, Bernkastel var en nydelig by - det var nesten vanskelig å rive seg løs fra alt som omgav oss. Bykjernen med alle de flotte bygningene, omkranset av grønne vinmarker i skråningene og det som er igjen av middelalderborgen Landhut. 

Vi nærmer oss Bernkastel-Kues fra sykkelstien langs elva - byen har sin gamle borg som troner på en høyde
De obligatorsike vinmarkene brer seg oppover skråningene ovenfor byen
Broa over Mosel som forbinder de to delene av byen
Det er mye vakker arkitektur i denne byen ved bredden av Mosel
Broa over Mosel
Byens livlige torv - omkranset av særdeles flotte bygninger
Det er ofte i bakgatene at de små idyllene finnes, her fant vi en perle av en restaurant helt oppunder vinmarkene et stykke opp i byen
En flott dag å tilbringe på en uteservering, beveget vi oss litt bort fra sentrumsgatne var det ikke like mye rift om bordene
Med et siste blikk på et par av byens mange vakre bygninger legger vi Bernkastel bak oss og sykler tilbake til Minheim og stellplassen