På vår ferd gjennom Moseldalen har vi kommet til den lille landsbyen Minheim. Vi har sett elva fra overalt der vi ferdes, fra veien når vi kjører, fra stellplassen der vi står parkert og ikke minst fikk vi et panoramablikk over elvas slyng fra Panoramastrasse da vi syklet opp i høyden.

 

Det var fint i Minheim, og ikke minst fine sykkelmuligheter i flere retninger. Vi fikk en fin plass få meter fra elvebredden, bare sykkelstien som gikk forbi mellom oss og elva. Stellplassen i Minheim var romslig med mange plasser, selvsagt blir plassene nærmest elva fort fylt opp, men bakover på området var det god plass. Her hadde ikke flommen i forrige uke gjort nevneverdig skade, vi ble fortalt at vannstanden lenger ned i elva kunne reguleres. 

Vi vandret gjennom Minheims få gater, vi krysset broen over elva og syklet til Piesport, der vi krysset enda en bro og syklet opp i høyden. Fra Minheim gikk en vei kalt Panoramastrasse, som ledet oppover gjennom vinmarkene til et utsiktspunkt høyt oppe, der vi kunne beundre Mosel-elvens slyng gjennom landskapet. 

Vi ble i Minheim i 3 døgn. Kjøpte ferske rundstykker hver morgen av bakeribilen som kom presis klokka 8.30. Når sola var framme, og det var den rett som det var, ble det fine timer med avslapping i deilig maisol og god temperatur. 

Minheim, hyggelig liten landsby langs Mosel
Parkert i første rekke på stellplassen i Minheim, med utsikt til elva
En liten runde gjennom Minheims få gater - mye fint og se
Med sykkel til nabobyen Piesport - på veien traff vi på denne figuren
Piesport har, som de fleste andre landsbyene her, sin egen kirke
Flott gammel bygning i Piesport - her kan man leie rom og smake på distriktets vin
en av de mange bruene som krysser Mosel
Så bar det oppover lia mellom vinrankene for å få panoramautsikt over Mosel-elven
Mange av vinmarkene ligger i bratte skråninger ned mot elva
Fra Panoramastrasse hadde vi en formidabel utsikt ut over Mosel-elven som slynger seg i landskapet
Utsikt ned mot elva og veien som slynger seg i hårnålsvinger nedover
Vendte vi blikket oppover i høydene bak oss åpenbarte navnet på disse vinmarkenes eier seg
Landsbyen Piesport langt der nede
En av de mange hotellbåtene vi observerte langs Mosel
Minheim - fin stellplass der bare sykkelstien skilte bobilene fra elvebredden