Traben-Trarbach hadde en stellplass med gangavstand til byens sentrum. Der måtte det jo være fint å tilbringe en dag eller to og og ta for seg byen til fots. Men hva hjalp det med bynær stellplass når Mosel noen dager tidligere hadde flommet inn over hele plassen og lagt den under vann.

 

Det vi ikke visse var at stellplassen fremdeles var stengt da vi kom dit - det ville enda gå et par dager før den kunne tas i bruk igjen. Hell i uhell - rett utenfor innkjørselen til stellplassen lå en parkeringsplass der vi bestemte oss for å stå over natten.  Dermed kunne vi ta beina fatt den lille kilometeren inn til sentrum av enda en by langs Mosel - Traben-Trarbach.

Det var en fin liten by vi kom til. Langs elvebredden lå den ene bygningen mer fasjonabel enn den andre, mange av dem så ut til å være i bruk som hoteller. Som den forrige byen vi var i - Bernkastel Kues - var også Traben-Trarbach en såkalt dobbeltby som lå på begge sider av Mosel. Traben på den ene siden og Trarbach på den andre, forbundet med ei bro over elva. Og ikke bare ei bro - på Trarbachsiden kunne vi vandre gjennom den flotte bruporten og ut på broa. 

Traben-Trarbach ligger litt ovenfor midten av Moseldalen og er et sentrum for vinhandel i distriktet. Litt googling fortalte oss at her har det vært bybranner på  1800 tallet og at byen er bygget opp igjen i jugendstil. Mange av de flotte bygningene virket å være fra starten på 1900 tallet, inkludert broporten Brückentor - som sies å være symbolet på Traben-Trarbach.

Vi gikk langs elva innover mot sentrum, flere steder så vi rester etter flommen - litt sølete og gjørmete - men vanskelig å forestille seg at gangstien vi gikk på og gaten innenfor var helt oversvømmet for bare noen dager siden......

Traben-Trarbach - fin liten by ved Mosel
Litt gjørmete enda etter oversvømmelsene for noen dager siden
Det lå flere flotte hoteller innover mot sentrum
En av de mange elvebåtene som trafikkerer Mosel
En av gatene på Traben-siden - mye flott arkitektur
Og så var det Brückentor da - den flotte porten på Trarbach-siden av brua over elva
Brückertor sett fra broa og mot Trarbach-siden
Gågate på Trarbach-siden av byen
Byen, broa og elva
Et lite blikkfang langs elvebredden