Den Tyske Vinveien har mange små og sjarmerende landsbyer - turistinformasjonen fortalte oss at Sankt Martin er en av de vakreste langs denne ruten.  Vi kunne ikke si oss mer enige.

 

Fra basen vår på vingården Eichhorn i den lille landsbyen Flemlingen dro vi ut på nok en sykkeltur blant vinranker og små landsbyer. Dagens mål var Sankt Martin som lå noen små kilometer oppover langs Weinstrasse. Det har rukket å bli 1. pinsedag - en stor utfartshelg for tyskerne. 

Sykkelruten tok oss først gjennom landsbyen Hainfeld, som selvfølgelig hadde sine vingårder - Weingut - minst en av dem ble festet til kameralinsen. Neste landsby, Rhodt unter Rietburg, bar preg av en eller annen folkefest denne pinsedagen, byen var full av mennesker i alle aldre.  Vingårder fant vi her også, mange av disse har utrolig vakre fasader og inngangspartier.

Så kom vi til Sankt Martin da, som ligger helt oppunder det store skogområdet som danner en grense mot vest langs det meste av den tyske vinruten. Vi satte fra oss syklene - vi respekterer jo skiltene som er satt opp med "Fahrrad bitte absteigen". Som de fleste landsbyene i området her er heller ikke Sankt Martin noen stor by - det tar bare noen minutter til fots så er man gjennom hele byen. Her var det til alt overmål en bilfri hovedgate gjennom sentrum, brosteinsbelagt og med flere uteserveringer perfekt for å slå seg ned med et glass Aperol Spritz mens vi tittet på folkelivet rundt oss. Mange hadde valgt å ta turen hit på sykkel, men parkeringsplassen i utkanten av byen vitnet om at også mange kom i bil. Her var det også adskillige plasser for bobiler, men duverden så tett de stod, godt vi hadde vingården vår med grønt gress under beina og masser av plass.

Sankt Martin var en liten perle av en by, med vakre husfasader kledd med grønne vekster, spisesteder med servering både ute og inne, smale gater og en kanal som rant gjennom hovedgaten parallelt med husveggene. Vi tilbragte noen timer her denne fine pinsedagen før vi helt mettet av alle inntrykkene syklet tilbake til Weingut Eichhorn , kjøpte noen flasker vin av vinbonden og nøt sola fram til den forsvant bak åsene i det fjerne. 

På sykkel gjennom landsbyen Hainfeld ble det stopp for å beundre en vingårds vakre inngangsparti
Like vakkert i nabobyen Rhodt unter Rietburg
På vei inn i Sankt Martin passerte vi nok en vakker Weingut
Vin - hovednæringen i distriktene her
Sankt Martins hovedgate med kanalen som renner langs husveggene
Weinstuber var det nok av
Mange ulike husfasader
Her kan man få stillet sulten om ønskelig - prisene så ut til å ligge på norsk nivå....
Det fantes et serveringssted nesten på hver hjørne
Grønt og frodig oppover husfasadene
Et lite sjarmerende innslag i landsbyen
En liten grønn oase
Vinstue i det gamle rådhuset
Vi sier farvel til vakre Sankt Martin og setter kursen hjemover igjen