Det klaffet dårlig med været da sommermåneden juli gjorde sin entre i Danmark. Kraftig vind og bygevær stod på menyen, forsåvidt ikke et ukjent fenomen i vårt naboland.

Men at bygeværet og vindkulene var så hissige er sjelden kost, faktisk var blæsevejret det kraftigste som har rammet Danmark i juli måned på mange år. Vi befant oss i Aabenraa, parkert på den store bobilparkeringa ved Aabenraa Sejl Club. Populært sted, før kvelden var omme var plassen helt full.  

Blæst og byger til tross, vi stod parkert med utsikt mot den lange badebryggen som går ut fra stranda, og observerte stadig folk som trosset dårlig vær og gikk for å bade. Det fristet ikke nevneverdig……  Vi greide å få oss en spasertur gjennom byen, tørrskodd til alt overmål – sola glimtet til såpass lenge at det ble en frappé på en utekafe – før vi måtte søke ly for regnet.  Vekslende vær med andre ord,  det døgnet vi tilbragte i Aabenraa, som jo egentlig er en hyggelig by med fin gågate og stort havneområde med flott sandstrand. Men ikke når det blåser slik at regnet kommer vannrett…..

Dagen etter dro vi innover i landet i håp om å finne et sted med gode leforhold.  Det fant vi, Park4night-appen viste oss vei til en liten idyll i de danske skoger – en liten glenne med bord og benker og plass til å parkere Hymeren der nasjonal sykkelrute 3 går forbi.  Her var det stille og fredelig, og det beste av alt, trærne tok så godt av for vinden at vi kunne nyte deilige timer i solskinnet i tilnærmet vindstille. I tillegg kunne stedet vi stod på vise fram litt historie. Veien forbi her er en del av Hærveien – gamle ferdselsårer som ble brukt både i krig og fred. Her fantes også Gejlå Bru – fin steinbru fra 1818, og Bommerlundstenen er reist der den tidligere Bommerlund Kro lå, med sagnet som forteller at en sliten fransk rytter kom hit med oppskriften til den kjente Bommerlund Snaps.

Populær bobilparkering i Aabenraa, gjemt bak grønne hekker stod bobilene på rekke og rad
Det er jo et ganske hyggelig havneområde i Aabenraa, ekstra hyggelig når sola glimtet til innimellom regnbygene
Litt artig for unga også i havna i Aabenraa
Stor båthavn vegg i vegg med bobilparkering i Aabenraa
Den lange badebrygga i kveldslyset - fint mellom bygene
Vi har flyktet fra vinden i Aabenraa og funnet et fredelig sted å fricampe med gode leforhold
Nasjonal sykkelrute 3 går forbi her vi stod ved den historiske Hærvejen
Gejl Å Bru - gammel steinbru fra 1818
Bommerlundsteinen - her stod tidligere Bommerlund Kro