Århus - Danmarks nest største by - var vel verdt å ta en liten titt på. Byen har nok mye å by på, for oss som stod parkert ei mil utenfor, ble det med en liten snarvisitt.

 

Vi fant plass til Hymeren i Egå Marina, stor og moderne båthavn med alle fasiliteter både for kjørende og seilende. Men selve bobilplassene var ikke mer enn det måtte være. Smale og korte plasser, 8 stk tilsammen i det store havneområdet. Men greit nok for et par dager, vi koblet oss til strøm og kunne følge med på livet i havna. Fine og moderne sanitærfasiliteter hadde vi tilgang til, og fin sykkelvei hele veien inn til sentrum av Århus. 

Som nærmeste nabo til Egå Marina lå en stor strandpark med gang- og sykkelveier og store grøntarealer, strender og badebrygge. Fint for en ettermiddagstur – hadde den ordentlige sommervarmen vært her hadde det nok vært adskillig mer folksomt her. I det heller kjølige og ustabile været traff vi kun en og annen jogger og folk som luftet sin firbeinte venn.

Kun ei mil fra sentrum av Århus og med elsykler i garasjen måtte det jo bli en sykkeltur inn til denne hyggelige storbyen. Vi slutter aldri å bli imponert over danskenes evne til å tilrettelegge for sykling. Her var det bare å følge sykkelveien helt inn i hjertet av Århus. I tetteste bytrafikken har syklistene sine egne felt og sine egne trafikklys, som gjør at syklingen blir både trygg og oversiktlig. 

En rusletur langs kanalen ble det, søndag formiddag var det ikke de store folkemengdene her, men hyggelig likevel. I Århus bygges det både høyt og moderne. Vi syklet utover mot Århus Ø, der en helt ny og moderne bydel langsomt tar form. Mye byggeaktivitet i området, og mye som allerede er ferdig. Vi syklet forbi moderne leilighetsbygg, spektakulære høyhus, flotte fellesarealer og flere kanaler som deler opp området. 

Egå Marina - med et hav av seilbåtmaster
Det var fint å kunne spasere langs havna, som kunne by på et par spisesteder og eget selskapslokale, det foregikk bryllup der da vi kom på lørdagen
Egå Marina hadde en flott strandpark som nærmeste nabo
Kveldstur langs stranden ved marinaen
Fint i kveldslyset
Vi sykla inn til Århus - da er jo en tur langs kanalen obligatorisk
Søndag formiddag - ikke de store folkemengdene ved kanalbredden
Vannet i kanalen var eiendommelig grønt - noe som visstnok skyldes oppvekst av alger
Århus er en by med mange flotte gamle bygninger
Men det bygges moderne også i Danmarks nest største by
Danmarks høyeste bygning, leilighetsbygg med 40 etasjer - ganske spektakulært
142 meter over bakken rager det særegne leilighetsbygget - med restaurant på toppen - utsikten kan vi jo bare drømme om