Langs østkysten av det nordlige Jylland ligger flere små sjarmerende tettsteder - det lille fiskerlejet Voerså er et av dem.

 

På vei nedover langs kysten kom vi forbi et skilt som viste veien til en bobilparkering.  Litt nysgjerrige fulgte vi grusveien ut mot sjøen for å ta en titt på stedet – og bestemte oss for å bli til dagen etter – til tross for at vi bare hadde kjørt 6 kilometer fra siste overnatting. Her fant vi store arealer med plass for parkering av bobiler – kun et lite knippe stod på plassen fra før.  Sola skinte, men vinden fra vest var både frisk og hissig i kastene – da gjaldt det å finne et sted så godt i le for vinden som det lot seg gjøre. 

Voerså viste seg å være et riktig så hyggelig lite sted. Havnen, godt beskyttet for Kattegats bølger av steinmoloer, hadde sine rader av røde sjøboder, ment for fiskernes redskaper. Vi fant havnens klubbhus, med dusj og toaletter, kjøkken og store fellesarealer både inne og ute til fri avbenyttelse både for fastboende og gjestende bobil- og båtturister. 

Bobilparkeringen var rammet inn av grønn og frodig vegetasjon, som gav oss ly for den friske vestavinden. Her hadde vi alt vi behøvde, koblet oss til strøm og tømte gråvann og do og fylte på friskt vann dagen etter.  Alt til den nette sum av 150 danske kroner – det er fremdeles dejlig å være norsk i Danmark – svak norsk kronekurs til tross…….

Det lille tettstedet Voerså med ca 500 innbyggere har vokst fram langs elven som renner forbi og ut i havet ved havna. Vi ruslet den korte biten innover mot “sentrum” i kveldinga, og spiste oss gode og mette på stjerneskudd og Riverside-burger ved elvebredden – her lå et aldeles sjarmerende lite spisested med både god mat og utleie av kanoer. 

 

God plass til mange bobiler her, og med grønn vegetasjon som danner le for vestavinden
Det er grønt og frodig langs det grunne farvannet utenforfor Voerså
Voerså havn med røde redskapsboder på rekke og rad
Fint og frodig havnemiljø i sommersola
Sjøbodene har hverken strøm eller vann innlagt - kun et sted å oppbevare fiskeredskap
Voerså Fiskerleje kunne tilby fine fellesarealer til fri avbenyttelse
Sulten meldte seg, da var ikke veien til spisestedet ved elva - Riverside - lang
Hyggelig spisested ved Voers Å
Spisestedets terrasse ut mot elva
Idyllisk og fint langs elvebredden i Voerså