Dalslands Kanal - kanskje ikke like kjent som storebror Göta Kanal, men absolutt verd et besøk i fint forsommervær.
 

Kanalsystemet  forbinder innsjøene fra Vänerns vestbredd og gjennom Dalsland og Värmland og strekker seg faktisk helt inn i Norge. Innsjøene i området ligger tett, så egentlig er det ikke så lange kanalstrekk som ble gravd ut for å forbinde dem med hverandre. Det var flere idylliske steder å velge mellom ved innsjøene og kanalene i Dalsland. Valget falt på Upperud, her var det så fint og fredelig at vi ble i 3 dager.

Det lille stedet ved Dalslands Kanal kunne by på en gjestehavn for båttrafikken, og i tillegg fin bobilparkering i landlige omgivelser. Delt med gjestehavna kunne vi fritt benytte dusjer og toaletter, det var tilgang til vaskemaskin, tømmefasiliteter, utendørskjøkken, strøm og vannfylling. Med andre ord – alt vi trengte, og attpåtil fint og varmt solskinn som bar bud om sommeren som er rett rundt hjørnet. Området ved Upperud bød på fine sykkelmuligheter, etter tips fra bobilnaboen salet vi på syklene for å ta turen rundt innsjøen på to hjul. Ikke langt fra Upperud ligger Håverud, som er kjent for sin akvedukt som båttrafikken ledes gjennom. Her gjorde vi en god stopp i finværet – Håverud er et sjarmerende sted med både sluser, servering ved bredden, kanalmuseum og grønne omgivelser. Vi har vært i Håverud en gang tidligere, for ganske nøyaktig 4 år siden, like fint nå som dengang.  
Dalslands Kanal - en idyll i Västre Götaland
Innløpet til kanalen ved Upperud med en av slusene
Frodig ved kanalbredden
Gjestfritt ved kanalbredden
Om man hverken har bobil eller båt kan man like fullt overnatte i Upperud i fin feriebolig
De gamle slusene i kanalen er fremdeles i bruk
En av slusene i hyggelige Håverud
Akvedukten i Håverud - Sveriges eneste i sitt slag
Seilingsleden gjennom akvedukten med bilveien i bro høyt over
I Håverud er det ikke bare bilvei og vannvei som går i bro over dalsøkket , her finnes jernbanebro også
Håveruds kanalmuseum i sommerfine omgivelser
Upperuds fine og populære bobilparkering i grønne og landlige omgivelser