Verdens Ende og Ringshaugstranda - blankskurte svaberg og en langstrakt sandstrand - fine steder ved havet i Vestfold. Her tilbragte vi et par solrike maidager og utforsket omgivelsene til fots og med sykkel.

 

Ved Verdens Ende kunne vi parkere bobilen over natten – helt uten fasiliteter men med nærhet til de særegne svabergene ytterst mot havet på sydspissen av Tjøme. Verdens Ende tok seg fint ut denne solrike maidagen da vi tok turen til fots ut over de blankskurte svabergene  med storslått utsikt ut over Skagerrak.  Vippefyret, som er bygget av rullestein fra Tjømes strender, måtte jo selvsagt fotograferes.  Verdens Ende er en del av Færder Nasjonalpark, og har sitt besøkssenter med restaurant som troner på toppen med den fineste utsikten ut over sjø og svaberg. 

Etter en natt ved Verdens Ende dro vi de få milene ut til Ringshaugstranda utenfor Tønsberg. Her er det fint å fricampe med utsikt over stranda og de fine friluftsområdene som omgir den brede sandstranda. Vi tok syklene fatt og tok blant annet en titt på Jarlsø, som omtales som den nye boligøya i Oslofjorden. Foruten de flotte leilighetsbyggene med utsikt over fjorden traff vi på statuer av to giraffer, men vi fant ikke ut hva disse skulle symbolisere.

 

Skulpturen "Sjømannshustruen" har fått sin plass med utsikt over svabergene på Tjøme
Gjestehavna ved Verdens Ende med den flott beliggende restauranten på toppen
Gangbro som gir adkomst til de blankskurte svabergene ytterst mot havet på Tjøme
Rylliken blomstrer mellom svabergene
Ut mot havet på Verdens Ende
Fiskerhavnen ved Verdens Ende
Fricamp ved Ringshaugstranda - flott friluftsområde utenfor Tønsberg
Fint langs sjøen ved -ringshaugstranda
Ved Ringshaugstranda ligger Furustrand Camping - som også kan by på fine sjønære områder
Flotte områder der det fine maisolskinnet kan nytes
Sykkeltur til Jarlsø hvor vi traff på disse to sjiraffene
Gamle kanoner på Valløs Odde
Kvelden har senket seg over Ringshaugstranda