Så fikk vi prøvd Nortrip, konseptet vi har lest om og vært litt sånn smånyskjerrige på. Appen ble lastet ned, og overnattingssteder poppet opp på kartet over det ganske land
.

Nortrip – konseptet er ganske nytt i Norge, første gang lansert for 2 år siden.  Man betaler for ett års medlemskap, registrerer seg og får tilgang til ca 170 forskjellige steder rundt omkring i landet som tilbyr gratis overnatting med bobil. 

Siden vi befant oss i Rogaland var  det jo naturlig å se hva Nortrip hadde å by på i dette fylket.  
Den aller første Nortrip- natten ble tilbragt på Jerseymeieriet noen kilometer utenfor Bryne.  Her kom vi til en stor og moderne gård som drev med Jersey-kuer.  Parkert foran gårdsutsalget var veien til butikken kort. Rømme, is og youghurt, alt produsert fra bunnen av på gården, fant veien til Hymeren. Et brett med egg fra gårdens høner ble trygt plassert under dørken, så nå blir det egg fra Herigstad Gård til frokost.

Isen smakte fortreffelig, det samme gjorde youghurten, som tjente som lunsj dagen etter. Til kvelds stod hjemmelaget fiskesuppe på menyen, en av ingrediensene er rømme. Mon ikke suppa ble adskillige hakk bedre med rømmen fra Jerseykuene istedet for Tine`s vanlige lettrømme……

Vi kom ganske tidlig fram til Jerseymeieriet, dro fram syklene og dro på sykkeltur til Njåskogen ved Frøylandsvatnet. Fine turstier på kryss og tvers, noen til å sykle på og noen til å gå på.  Fine timer i sola før det trakk over med skyer og etterhvert regn.

I regnet neste dag dro vi til Ålgård og Nortrip-parkering ved Ålgård Bistro. Stod der et par timer til det verste regnet hadde gitt seg, dette var et sted det IKKE fristet å overnatte. Triste omgivelser, både bistroen og området rundt, dessuten kloss i E39.

Kronen Gaard Hotel var noe annet. Her stod vi natten over på parkeringsplassen, fikk servert frokost i hotellets spisesal og hadde utsikt til vårgrønne åkrer og nordjærske heier i bakgrunnen. Hotellet og omgivelsene var veldig idylliske med et innbydende inngangsparti, utendørs sittegrupper og deilige grøntarealer. Været var dessverre ikke like idyllisk, våren fortsetter slik den har vært til nå – kjølig ustabil og blåsende, selv om himmelen klarnet opp etterhvert.  Men det er tross alt vår, vi har vel bedre tider i vente……

 

Herigstad Gård på Bryne som har sitt eget meieri - Jerseymeieriet
Et av gårdens produkter som selges i gårdsbutikken - melk fra Jerseykuene
Prima rømme - ja den var prima og gav fiskeluppen et ekstra løft
Flotte villsauskinn selges i gårdsbutikken
Velkommen til Jerseymeieriet og en stille og rolig overnatting på en flott gård på Jæren
Njåskogen - en kort sykkeltur unna - byr på varierte turløyper
Litt av Njåskogens løypenett går langs Frøylandsvatnet
Midgardsormen - særegen trebru som går over Frøylandsvatnets smaleste del
Kronen Gaard - hyggelig overnattingssted utenfor Sandnes
Hotellets innbydende inngangsparti
Det var mange forseggjorte detaljer rundt bygningene på Kronen Gaard
Hadde ikke nordvesten vært så kald hadde det vært fint å tilbringe litt tid her....
Den store bøken ved innkjørselen skal visstnok være Rogalands eldste

Frokost for to på Kronen Gaard – med hvite tøyservietter, levende lys og en rose på bordet