Vi dro videre vestover fra hyggelige Norsholm til like hyggelige Borensberg. Sommeren er på plass ved Göta Kanal, og både bobiler og båter kunne riktig nyte godt av både solen og de fine omgivelsene ved kanalbredden.

Stellplassen i Borensberg er populær og kan gjerne bookes på forhånd, iallefall om man skal ha håp om en plass i første rekke mot kanalen. Prisen vi betalte for å stå her i to netter var faktisk den høyeste vi har betalt på bobilplassene langs Göta Kanal – kr 295 pr natt. Men vi sier ingenting på det, plassen er velorganisert og har en flott beliggenhet med fin utsikt til kanalen med sine flytende farkoster. Vi har alt vi trenger, strøm, vannfylling og tømming av grått og svart. Inkludert er også tilgang til et delikat sanitæranlegg. Melder sulten seg er det bare å spasere de få metrene bort til Kaffeteriet  for et måltid. 

Göta Kanal har også her sin sykkeltrase som løper parallelt med vannveien mellom innsjøene Boren og Roxen. For noen dager siden da vi lå ved Bergs Slussar syklet vi halve distansen  vestover mot Borensberg før truende tordenskyer rådet oss til å snu. Så nå var det dags for å sykle resten av distansen i motsatt retning fra Borensberg og østover. Denne dagen var det ingen skyer som varslet hverken regn eller torden, bare hvite godværsdotter som prydet den blå himmelen. Det ble en riktig fin sykkeltur langs kanalen denne sommerdagen. Vi syklet forbi sauer som hadde søkt ly i skyggen, passerte forseggjorte broer, traff på passasjerbåten Wasa Lejon, oppdaget en vakker liten stellplass uten fasiliteter, bare perfekt beliggenhet, og rastet ved kanalbredden med utsikt til både bro og gule slusevokterboliger.

21. juni 2022

Båtene i Borensberg har fått sine fortøyningsplasser langs bryggene
Noen meter unna har bobilene fin plassering ut mot kanalen
Sommeren har kommet til Borensberg
Den første kvelden i Borensberg ble det nesten en trolsk stemning da tåkedottene la seg over det blikkstille vannet etter et lite regnskyll
Borensberg har, som så mange andre steder langs kanalen, sine sluser og sin hevebro.
Göta Hotell, vakkert blikkfang ved kanalbredden
Turistbåten Wasa Lejon på vei gjennom sluseporten i Borensberg
Bygningen hvor serveringsstedet Kaffeteriet holder til - her finner vi også de delikate sanitæranleggene
Slusene i Borensberg
Vi kom forbi mange idyller i hyggelige Borensberg
Fin stellplass i fint vær
Borensberg - med masse plass og fint tilrettelagt for allmennheten
På en dag som denne er det jo perfekt å sykle langs Göta Kanal
På en varm dag som denne gjør sauene klokt i å søke ly i skyggen, selv om de delvis blokkerte sykkelveien
Vi slutter aldri å beundre de forseggjorte broene som går over kanalen
Kanalen flyter gjennom idylliske områder fra Borensberg og østover
Vi kom forbi en idyllisk liten stellplass for et lite knippe bobiler - ingen fasiliteter, bare vakre omgivelser
Fint sted for en rast etter en varm sykkeltur