IMG_2738
Danskenes hovedstad er aldri feil. Tidligere besøkt luftveien og med personbil - nå var det Hymerens tur til å dra på storbyferie.

Charlottenlund Fort Camping ligger små 7 kilometer utenfor bykjernen, en liten og intim campingplass beliggende, som navnet tilsier, i et gammelt fort. Vi tok ikke sjansen på drop-in, men forhåndsbooket 3 netter ved foten av kanonene. Her stod vi parkert i selskap med engelskmenn, tyskere, franskmenn, polakker, sveitsere, en og annen danske og en enslig svenske. Pluss oss da, hyggelig det å møte mennesker som ikke har norsk som morsmål. 

Charlottenlund lå flott til, omkranset av en vollgrav og med fin, hvit sandstrand og Øresund som nærmeste nabo. Fra festningsvollene var det flott utsikt ut over sjøen og over til Sverige. Mellom campingplassen og sjøen fant vi flotte grøntarealer i Charlottenlund Strandpark, og rett over veien lå Charlottenlund Skov, som vi kjørte igjennom den dagen vi dro videre fra København.

Det er en fryd å sykle i danskenes hovedstad. Fra Charlottenlund og inn til sentrum fulgte vi fine sykkeltraseer hele veien, og det beste av alt, her følger alle trafikkreglene, stopper på rødt og sykler på grønt. Fotgjenerne går der de skal gå, og syklistene sykler der de skal sykle. Sykkelturen inn til sentrum gikk radig unna, og plutselig var vi der igjen, i Nyhavn en fin aprillørdag med blå himmel og et yrende folkeliv. Men i Nyhavn sykler vi ikke, der slentrer vi bare nedover og nyter å være tilbake i favorittstorbyen. Kampen om restaurantbordene i Nyhavn var nok i kvasseste laget på det mest folkerike, men vi fikk da kapret et bord og ble forsynt av både mat og vin. 

Men København er mer enn Nyhavn, og mye mer enn vi kunne rekke over lørdagen og søndagen. Så det ble et lite utvalg. Den Lille Havfrue hører med, likeledes fontenen foran inngangen til Amalienborg. København har flere fontener, Gefionspringvandet ved Kastellet er et flott syn. Operaen og Skuespillerhuset er flotte byggverk vi alltid må få med oss når vi er i København, likeledes står en rusletur langs kanalene i Christianshavn høyt på lista. Torvehallerne med alle sine delikatesser og en tur på Strøget må vi også oppleve. Litt slitne og trøtte etter byvandring og sykling ble Københavns rådhus og flotte bygg langs Kongens Nytorv festet til kameralinsen før vi etterhvert satte kursen gjennom Østerbro tilbake til basen vår på Charlottenlund. 

30. april 2022

IMG_2722
Charlottenlund Fort Camping, en oase i hovedstaden
IMG_2704
Det gikk en festningsvoll rundt hele fortet med gangstier på toppen
IMG_2720
Særpreget innkjørsel til Charlottenlund Fort Camping
IMG_2727
Vollgrav rundt campingplassen og fin utsikt over Øresund
IMG_2715
Charlottenlund sett fra yttersiden med bro over vollgraven
IMG_2713
Charlottenlund Strandparks fine hvite sandstrand
IMG_2737
Nyhavn med sin fargerike husrekke og sitt yrende folkeliv
IMG_2734
IMG_2742
Ja vi elsker København
IMG_2744
Skuespillerhusets flotte uteareal med utsikt til Operahuset tvers over kanalen
IMG_2750
Skuespillerhuset, flott og spektakulært bygg midt i København sentrum
IMG_2749
Den ytterste delen av Nyhavn, her er folkelivet litt mer moderat
IMG_2759
Springvannet ved Amalienborg - yndet fotomotiv
IMG_2761
Gefionspringvannet - vakkert
IMG_2766
Den lille havfrue, hun er liten og gjør ikke så mye av seg, men er desto mer berømt
IMG_2764
Danskene hyller våren med gul blomsterprakt
IMG_2756
En litt fredeligere del av København med sine husbåter langs kanalen
IMG_2799
Langs en av kanalene i Christianshavn
IMG_2796
En broket forsamtlig av farkoster
IMG_2769
Torvehallerne med små kafebord der man kan smake på delikatessene som selges
IMG_2771
Fargerikt ved Torvehallerne
IMG_2778
Krydderier for enhver smak
IMG_2780
IMG_2790
En tur på Strøget - Københavns handlegate
IMG_2785
Men shoppingen på Strøget stod vi over
IMG_2782
Et rådhus som er en hovedstad verdig
IMG_2795
Det er vår på Kongens Nytorv