Helt syd på Sjælland ligger Karrebæksminde, en liten by med høy sjarmfaktor. Her har vi vært en gang tidligere, et besøk som absolutt fristet til gjentakelse. Når været i tillegg viser seg fra sin beste side ble det full klaff, Karrebæksminde er så visst verdt både ett og flere besøk.
 
Den lille byen har en hyggelig campingplass og ei enda hyggeligere båthavn med plass for et lite knippe bobiler. Så tidlig i sesongen var det kun to av oss turister på fire hjul som overnattet i båthavna, men desto mer aktivitet blant båtfolket. De fleste båtene var satt på vann, opplagsplassene skulle ryddes for båtkrybber, området der bobilene kunne parkere ble avmerket og avgrenset, mastene skulle monteres på seilbåtene, hyggelige sysler som ble ispedd noen kalde Tuborg selv om ikke klokka hadde rukket å passere 12 på formiddagen enda. Men vi er jo i Danmark, lokalbefolkningen vet å hygge seg mellom slagene….. Karrebæksminde er delt i to av en kanal som forbinder fjorden innenfor med havet. Langs denne kanalen ligger små sjarmerende spisesteder på rekke og rad, stjerneskudd og kald Tuborg smakte deilig i lun aprilsol ved vannkanten. Her kunne vi riktig slappe av og nyte de fine og maritime omgivelsene. Men dagen var ikke riktig over enda. Vi tok syklene fatt utpå ettermiddagen og fulgte sykkelveien langs sjøkanten helt til vi ikke kom lenger. Vakkert og fredelig dansk landskap å sykle gjennom, med deilig aprilsol og blå himmel hvelvet over det hele.
Parkert i hyggelige omgivelser og med det danske flagget vaiene i havna i Karrebæksminde
Fin utsikt ut over havna og fjorden fra bobilplassen vår
En litt ubestemmelig blanding av saker og ting som ble oppbevart ved en av bryggene i havna
Stejlepladsen i Karrebæksminde mellom båthavna og byen, et område hvor det foregår forskjellige aktiviteter gjennom hele sommeren
Alle de små fiskeutsalgene vitner om hva mange av innbyggerne livnærer seg av
Spisestedene med maritimt preg og fiskeretter på menyen ligger på rekke og rad
Byen har selvsagt sitt eget røgeri
Litt tynt befolket enda, men her kan man nyte mye god mat fra havet i sjarmerende omgivelser
Karrebæksminde har sin fine sandstrand med krystallklart vann
Områdene syd for byen r der vi syklet utover i et idyllisk landskap
Sykkelturen utover tok oss forbi et hyggelig leirsted med fine utegndørsarealer
Hit, men ikke lenger kom vi på syklene denne fine og solrike dagen i Karrebæksminde
En flott dag er snart over på det sydlige Sjælland der sjøen ligger blank og stille i kveldssola