Påske og palmesøndag og strålende sol. Og kald vind. Vi satt kursen østover mot Olavsberget Camping, en liten og fredelig plass i bunnen av Eidangerfjorden. Her tilbragte vi to fine dager i fine og vårlige omgivelser med utsikt over fjorden.

 

Fjorårets syssel, stolpejakt, ble gjenopptatt, et fint knippe med stolper var plassert ut i området rundt Olavsberget og nedover langs fjorden. Foruten fine timer i solveggen i le for den kalde vinden ble adskillige kalorier forbrent i jakten på stolpetrofeer.

Olavsberget er en liten og idyllisk campingplass som vi besøkte for første gang i fjor. De har kun drop-in plasser og i tillegg hytter til leie. Beliggenheten er bare flott, innerst i fjorden med varierte turområder og friområde med badeplass som nærmeste nabo. Hovedveien går rett forbi, med trafikken herfra merkes nesten ikke. Området rundt Olavsberget måtte utforskes, vi tok syklene fatt nedover langs hovedveien, og kom forbi et flott friluftsområde med historisk sus – Mule Varde, både offentlig friareal og kulturminne. På området fant vi hovedhus og flere mindre bygninger som utgjorde et landsted på 1800 tallet. I dag er alt tilgjengelig for offentligheten, blant annet i form av en turisthytte som kan leies av privatpersoner. Kyststien mot Brevik går gjennom området, merket med blå piler slik kyststiene gjerne er i Telemark og Vestfold.

Etter både sykling og stolpejakt meldte sulten seg. Vi fant fram til Skjelsvik Båthavn og rastet i sola der, mens vi mimret 33 år tilbake i tid da vi hentet vår staselige 29 fots Polar i den samme båthavna og kjørte den hjem til Kristiansand.  Båten ble vår feriebolig i mange år, men  måtte etterhvert gi tapt til fordel for livet på landeveien.

Fin utsikt fra Hymeren ut mot badeplassen på Olavsberget
Tidlig vår med brunt gress og nakne greiner der bekken renner forbi campingplassen og ut i fjorden
Fin sandstrand skapt for sommerlige sysler
Badeanlegg ved Olavsberget
Det var mye blåveis i skogen i området rundt Olavsberget
Hvitveisen har også åpnet kronbladene sine mot vårsola
Hovedhuset på Mule Varde - en gang et herskapelig landsted - i dag tilgjengelig for offentligheten
Den Norske Turistforening sin hytte på Mule Varde med flott beliggenhet ved fjorden
Mule Varde - et flott friluftsområde
Nede ved sjøen er det anlagt fine brygger
Stolpejakten er i gang
Det ble en fin ettermiddagstur rundt Kattøya som også hadde sine stolper utplassert i terrenget
Broa mellom Olavsberget og Kattøya