Det er noe eget med den første turen om våren. Bilen har forlatt vinteropplaget i garasjen og trillet ut på veien igjen. Forventningsfulle priser vi den sørlandske våren og myser mot sola i den spede begynnelsen av enda en sesong av Hymerlivet.

 

Vi åpner som regel både forsiktig og kortreist. Mars er lunefull, og noen lang ferd skodd med sommerdekk får vente til faren for et vinterlig tilbakefall er over. Så da ble det kystnært sørland – i år også. I så måte er jo Hoveodden på Tromøya et flott sted å starte en ny bobilsesong på. Hove Leirsenter tilbyr plasser for bobiler på store gressarealer, foreløpig bare med  tilgang på strøm, men vi klarer oss lenge med det. Vi ankom Hove i kveldinga på lørdagen, og vi var ikke alene om å ta turen ut hit denne flotte marshelga. Flere titalls bobiler fylte opp plassen på gressplenen, som enda var brun og vissen etter vinteren. Noen var visst i ekstra festhumør, og forsynte hele området med høylytt musikk. Men det var for kaldt til å sitte ute, vi rigga oss til inne i bilen med medbragte reker og vår egen musikk på vårt eget anlegg innendørs, så fikk de spille som best de kunne de som trosset de få varmegradene og fristet utelivet rundt bålpanna.

Naturen på Hove, som er en del av Raet Nasjonalpark, er flott, med rullesteinstrender og turstier gjennom kystlandskapet. Vi har fulgt kyststien til fots rundt Hoveodden tidligere, og gjør det gjerne igjen. Denne fine og solrike marssøndagen var det ganske folksomt langs sjøen, med eimen av bål hengende over området. Folk riktig koste seg i finværet. En hvit vegg av havtåke gjorde spede forsøk på å spolere solskinnet, men lykkes heldigvis ikke. Tåka ble liggende ute i havet mens vi kunne nyte solskinnet langs rullesteinstrendene som Hoveodden er så kjent for. Vel tilbake ved bilen var det riktig lunt i solveggen, flere timer ble tilbragt utendørs mens vi bivånet den ene bilen etter den andre bryte opp etter endt helg. Til slutt var vi den eneste bobilen igjen på Hove Leirsenter. En flott marssøndag ble avrundet med deilig fiskesuppe mens roen senket seg totalt over området.

 

Hove Leirsenter med store og fine områder
Båter fortøyd i ei stille bukt der vinden ikke får tak
Kyststien rundt Hoveodden - en flott tur på beina
Rullesteinstrendene på Hove som er en del av en morene fra istiden
Skogen er glissen ut mot sjøsiden - her er nok værhardt når havet står på
Krokete furutrær formet av vær og vind
Tåka lå som en vegg ute i havet - men kom aldri helt innover land
Naturen på Hove er vakker med både rullesteinstrender og svaberg
Geiter på beite i kystlandskapet
En fin vårdag er slutt og sola går ned over Hovekilen