Larkollen - navnet bringer fram assosiasjoner til tidligere tiders sendinger fra Reiseradioen der sommerens badetemperaturer ble annonsert. Det smaker liksom litt sommer av navnet Larkollen - og her havnet vi altså på tampen av sommeren.

 

Dagens mål var egentlig bobilhavna i Moss – der stod vi i 3 minutter før vi kjørte igjen. Ikke rart plassen var omtrent rensket for biler, her stod nordavinden rett på og gjorde det rett og slett utrivelig utendørs. Nei, vi fikk se å finne et annet sted – ligger det ikke en campingplass et stykke nedi her da ? Det gjorde det, Larkollen Camping med et anseelig antall fastliggere og et fint opparbeidet område midt på plassen for døgngjester. Asfalterte oppstillingsplasser med uteområde på gress, fint avgrenset av grønne hekker og god nok plass mellom bilene. Her var det faktisk ganske trivelig. Og best av alt, nordavinden som herjet i Moss var knapt merkbar her blant de grønne hekkene, vi kom jo til en helt annen verden.

Stedet Larkollen har sin campingplass, men her fant vi også et eldorado av turstier i umiddelbar nærhet. Noen fine å sykle på, og alle fine å oppleve til fots. Stien langs kysten tok oss forbi svaberg og fine strender, og fra sykkelsetet fikk vi med oss både stedets landlige Jokerbutikk og det flotte og fasjonable Støtvig Hotell med suveren beliggenhet ved sjøen. Vi tilbragte 3 fine dager på Larkollen Camping – og kan takke nordavinden i Moss for at vi fikk sett litt av hyggelige Larkollen.

 

Hymeren parkert på Larkollen Camping med fint opparbeidede plasser avgrenset av grønne hekker
Noen få minutters gange fra campingen fant vi fine områder langs sjøen
Små sjønære oaser langs kyststien
Stien fører ned til en fiskeplass ved sjøen
Sykkeltur i landlige omgivelser førte oss forbi flotte Støtvig Hotell med både egen strand og marina
Marinaen like nedenfor hotellet
Her var det bare å ta plass og nyte utsikten
En liten idyll på Larkollen
Sykkelveien gikk forbi flere hyggelige båthavner
Fine strender var det mange av på Larkollen