Hvorfor Son sies å ikke ha mandager vites ikke. Men kanskje det er fordi stedet rett og slett hever seg over denne ukas minst attraktive dag ?

 

Nå var det ikke en mandag vi avla Son en liten visitt, men derimot en søndag – for mange den aller siste feriedagen før hverdagen ubønnhørlig er tilbake. Det var folksomt i Son denne søndagen midt i august. Helgen var preget av kulturdøgn i Son med musikk, utstillinger, aktiviteter for barn og voksne, dans og mye mer.
Vi kom litt tilfeldig opp i det hele, vandret langs bryggene og i trange gater mellom idylliske hus og hager bugnende av blomster. Vi tittet på folk, hørte på musikken, beundret de vakre idyllene i Son og spiste en velsmakende lunsj under en parasoll. Dagen i Son ble avsluttet med en sykkeltur til en annen idyll, Hølen 3 km unna med sin viadukt og sin sjarmerende kafe som serverte velsmakende kanelsnurrer.
 
Son, med trange gater og idylliske hvitmalte hus bak stakittgjerdene
Dette skal visstnok være Son's mest fotograferte vindu
Å eie en bolig i Son med tilgang til sin egen private brygge er nok forbeholdt de få...
Men heldigvis finnes det brygger tilgjengelige for allmenheten også
Selv om havna var preget av de store og strømlinjeformede fartøy fantes det litt nostalgi også
Et av Son's mange spisesteder, det finnes visstnok 9 av dem
De færreste steder har et slikt hyggelig bibliotek
Hagene var preget av eiere med grønne fingre
Pizzarestaurant i et rosa hus og galleri i et rødt hus
Museumskafe med sjarmerende inngangsparti
Hyggelig parti på havna i Son
Seniordans - et innslag i kulturdøgnhelga

 

Etter en vandring i sentrum av Son med mange inntrykk fra dette sjarmerende stedet, satte vi oss på syklene med kurs for Hølen, et lite sted 3 km fra Son. I Hølen finner vi Hølenviadukten – en nedlagt jernbanebro som er gjort om til sykkeltrasé, høyt hevet over  elva og veien under. Men det egentlige målet i Hølen var kafeen som ligger i et gammelt rosa hus fra 1850.

 

Hølen kafe kommer til syne langs veien
Hølenviadukten som hever seg høyt over oss