Haglebu Feriesenter, fint beliggende mellom fjellene i Eggedal - her tilbragte vi 3 dager ved bredden av Haglebuvannet. Området rundt Haglebu er spekket med turløyper, fra en fin og enkel tur på beina rundt Haglebuvannet, til krevende toppturer til Bergshammeren og Haglebunatten. Det ble begge deler.

 

Været ville liksom ikke spille helt på lag med oss disse dagene på Haglebu. Fint da vi kom og fint da vi dro. Toppturene til Haglebunatten og Bergshammeren ble derimot både en tåkete og våt opplevelse. Utsikten fra Haglebunatten ble totalt spolert da toppen var helt innehyllet i grå tåke. Litt synd å ikke få lønn for strevet etter den lange og bratte turen opp.

Likeledes turen opp til Bergshammeren. Turen startet så fint nede på Haglebu Feriesenter, sola varmet i ryggen og både vindjakke og fleece måtte av etterhvert – så lenge det varte…. Etterhvert som stigningene oppover ble forsert så tyknet været til og regntøyet måtte opp av sekken. Heldigvis holdt regnet opp da toppen ble nådd, og skydekket sprakk såpass opp at iallefall litt av utsikten fra toppen av Bergshammeren kunne nytes.  Dårlig vær til tross, det var 2 fine men krevende toppturer i fin natur, det som var synlig av omgivelsene iallefall i det til dels lave skydekket.

 

Parkert på Haglebu Feriesenter i fine omgivelser og med utsikt over Haglebuvannet
Fint og stille den dagen vi kom til Haglebu - med tur på beina rundt Haglebuvannet
Haglebu Fjellkirke - fint byggverk midt i naturen
Starten på turen opp til Haglebunatten, mens omgivelsene enda var synlige
Oppover i høyden mot Haglebunatten - sikten er fremdeles god ned mot Haglebu Feriesenter og vannet
Toppen er nådd - innehyllet i grå tåke og ingen utsikt
Turen opp mot Bergshammeren gikk forbi gamle uthus og løer
Truende skyer pakker seg på himmelen
Bergshammeren i bakgrunnen - det er en lang og bratt vei opp
Toppen av Bergshammeren er nådd - heldigvis stoppet regnet og skydekket sprakk litt opp
På vei ned igjen fra Bergshammeren gikk turen rundt høydepunktet Seteråsen
Farvel til Haglebu mens vannet ligger blankt og stille - kanskje vi kommer tilbake en gang - forhåpentligvis i litt bedre vær