7

Stolpejakt er en syssel som stadig griper om seg og blir mer og mer populær. Kombinasjonen bobil og stolpejakt er jo nærmest perfekt, vi parkerer Hymeren i områder hvor det er plassert ut stolper, og blir enten noen timer, en natt eller flere netter, og jakter på stolpene som er innen rekkevidde.

 

I Telemark tilbragte vi 2 dager på Telemark Kanalcamping og 2 dager på Beverøya Camping i Bø. Stolpene som var plassert ut i områdene rundt Lunde ble en utfordring, lange avstander mellom stolpene og til dels krevende stigninger som måtte forseres i jakten på stolpetrofeene. Av 100 stolper i Nome kommune som omfatter blant annet Lunde og Ulefoss ble 6 stolper stående igjen, kanskje vi kommer tilbake en gang i løpet av høsten og tar de resterende – eller kanskje ikke.
 
Stolpene i Bø i Telemark ble en lek å ta sammenlignet med Nomekartet, 30 lett tilgjengelige stolper der de aller fleste kunne nåes med sykkel, kun et par stolper krevde litt vandring på en skogsti. Det fine med stolpejakten, i tillegg til god trim, er  jo at vi får se områder vi nok ellers ikke hadde oppsøkt om det ikke hadde vært for stolpene. Eneste grunnen til å slite seg opp bratte stigninger til toppen av en nedlagt alpinbakke på Lunde er jo at det står en svart stolpe på toppen…
 
 
Telemark Kanalcamping - fint utgangspunkt for stolpejakt i Nome kommune
Kanalbåtene er et fast innslag ved Telemark Kanalcamping
Gode stigninger på grusveiene ovenfor Lunde på jakt etter stolpene
Et blikkstille vann i en av Telemarks skoger
Stolpejakten førte til et gammelt teglverk med en brennovn brukt til framstilling av murstein og takstein
Gammel demning ved Tyridammen som vitner om at her har det vært både industri og tømmerfløting i tidligere tider
Toppen av den gamle Skjellaugbakken på Lunde - alpinbakke som nå er nedlagt - men på toppen stod det en svart stolpe
Vi har forflyttet oss til Beverøya Camping i Bø i Telemark - hyggelig og velfungerende campingplass
Stolpejakten i Bø tok oss opp til den flotte kirken på en høyde over tettstedet
Universitetet i Bø - hadde nok ikke fått besøk av oss hadde det ikke vært for stolpene på universitetsområdet
Evjudalen Fritidspark - flott område et steinkast fra Bø sentrum
Grønn stolpe strategisk plassert ved gangbrua
Flott og tilrettelagt fritidspark i Bø
Tilbake på Beverøya etter endt stolpejakt fikk vi besøk av gjess som la seg til å sove på campingtomta vår