Fjorårets pinse tilbragte vi i Fredrikstad, en by vi aldri hadde vært i tidligere. Gamleby og Glomma, Kongsten Fort, byferge og Isegran, Fredrikstad hadde så mye fint å by på at vi tok turen tilbake til plankebyen i år også.

 

Med Aktivitetsbyen Camping som utgangspunkt gjenopplevde vi en av de hyggeligste byer vi har vært i i Norge. Syklene ble med til Gamlebyen, skjønt med alle brosteinsbelagte gatene er det ikke særlig behagelig å sykle her….. Så vi trillet syklene gjennom gamlebyen, tittet på folk og gamle hus og sjarmerende bygater, før vi endelig klarte å rive oss løs og ta byferga over til det moderne Fredrikstad med sine spisesteder langs bredden av Glomma.
Fredrikstad er ikke bare gamleby og Glomma, vi tok også turen over til Isegran, øya som både rommer fort og et maritimt senter for bygging og rehabilitering av trebåter. På Isegran finner vi også byggverket Håpets Katedral hvis hovedmål er å stå sammen mot plast i havet. Kongsten Fort, som ligger på en høyde rett overfor Aktivitetsbyen Camping, fikk også besøk av oss, i år som i fjor. Det mer enn 300 år gamle fortet er en del av Fredrikstad festning, og har en flott utsikt over byen fra toppen.
 
En tur gjennom Gamlebyen i Fredrikstad må sies å være obligatorisk - selv om brosteinene ikke er særlig behagelige å sykle på....
Det finnes mye sjarmerende trehusbebyggelse i gamlebyen
- og mange små sjarmerende butikker
Frodig inngangsparti til et galleri i Gamlebyen
Ikke bare trehus, men også flotte murhus finner vi i Gamlebyen
Kanonene som voktet Gamlebyen i tidligere tider
Fin bro over vollgraven som går rundt hele Gamlebyen
Anløpsstedet til byfergene i Gamlebyen
Fredrikstad har en moderne side også - hit kom vi enkelt med gratis byferge
Intet besøk i Fredrikstad uten å oppleve den maritime historien på Isegran
Håpets Katedral - et prosjekt på Isegran for å stå sammen mot plast i havet