Jeløya ved Moss - kun en smal kanal skiller byen og den langstrakte øya. Vi kjørte av fergen i øsende regnvær og tok til venstre i første rundkjøring og peilet oss inn på Moss bobilhavn et steinkast fra fergeleiet. Denne gangen ble Moss og omegn litt mer enn en kjøretur i land fra fergen.

 

Moss bobilhavn – et populært sted direkte på bryggekanten. Vi fikk plass i første rekke, og likte oss så godt her at vi ble i 3 døgn. I løpet av disse dagene utforsket vi litt av byen, men særlig den naturskjønne søndre delen av Jeløya. Vi satte oss på sykkelsetet som vi har gjort så mange ganger før, forlot etterhvert bebyggelsen og kom over på smale grusveier og skogstier som førte oss rundt hele landskapsvernområdet på Søndre Jeløy. Her fant vi flere strender og frodige skogsområder. Inne på øya kom vi til Galleri F 15 -som ligger på Alby Gård – den eldste gården på Søndre Jeløy.  Etter å ha rastet og spist nista ved stranda i Bredebukt syklet vi forbi Røed Gård som rommet både kafe og kunsthåndverk i vakre omgivelser. Etter en pause på Tronvikstranda der det var et yrende badeliv denne varme sommerdagen tok vi en tur ut til de gamle lokalene til Jeløy Radio som er gjort om til hotell. Siste stopp på rundturen i vakre omgivelser gjennom landskapsvernområdet på Søndre Jeløy ble den lille naturperlen Hestberget ved Jeløy Radio.

 

Alby Gård - vakkert beliggende i landskapsvernområdet på Søndre Jeløy
Bygninger på Alby Gård
Albystranda på Jeløya i fint junisolskinn
Den store bygningen på Røed Gård som rommer kafe, galleri og kunsthåndverk
Fargerike småbåter i opplag ved Tronvikstranda
Jeløy Radio - nå omgjort til hotell
Hesteberget - populært sted å fiske fra på Jeløya
Naturskjønt på Hesteberget
Moss bobilhavn - et trivelig sted å parkere Hymeren for noen dager