Telemarkskanalen er et av våre favorittreisemål. Da mai gled over i juni og sommersola riktig tok grep over tilværelsen parkerte vi Hymeren ved bredden av dette vassdraget og bare nøt å være til stede.

 

Vi dro fra idylliske Asnes Camping utenfor Sandefjord med kurs for Telemark Kanalcamping en søndag i deilig sommersol. Søndag betyr hjemreise for mange helgeturister – aldri har vi møtt så mange bobiler på vår vei mot Lunde som denne maisøndagen – campingplassene i det indre av Telemark har nok hatt godt belegg denne helgen.

Det er fint på Telemark Kanalcamping. Romslige oppstillingsplasser med strøm og vann og en flott beliggenhet langs Telemarkskanalen. Godt og varmt var det, vindstille var det, og utsikten fra plassen vår ut over kanalen var bare perfekt. Camping ved Telemarkskanalen betyr sykling langs det samme vassdraget – sykkelturen til Kjeldal og Hogga sluser er nesten blitt obligatorisk.

Kanalbåtene Victoria og Henrik Ibsen startet sesongen for bare en god uke siden, det er et vakkert syn når de stolte skutene møtes på kanalen daglig ved 13 tiden. I tillegg fikk vi med oss både Henrik Ibsen gjennom slusene ved Hogga og Victoria motsatt vei ved Kjeldal. Vi dro hjemover igjen med 3 varme og solrike dager i Telemark nedtegnet i Hymerlivets minnebok – Telemark Kanalcamping får nok flere besøk av oss….

 

Telemark Kanalcamping - hyggelig sted i vakkert sommervær
Flytebryggene ved kanalbredden i gyllent kveldslys
Stille morgenstund ved Telemarkskanalen
Kulpen med sin blikkstille vannflate omkranset av et par bobiler
Fint område ved kulpen med Telemarksheiene i bakgrunnen
Flott møte på Telemarkskananlen mellom to stolte skuter
Victoria på vei til Dalen i Telemark
Henrik Ibsen seiler motsatt vei - fra Dalen mot Skien
Lunde Slusekro ligger idyllisk til som nærmeste nabo til Telemark Kanalcamping
Mudder'n - gammel dampmaskin plassert i Lunde slusepark - et stykke industrihistorie langs kanalen
2 flotte bruer krysser kanalen - en for tog og en for gående og syklende
Sykkeltur til Hogga sluser - Henrik Ibsen skal sluses gjennom de to kamrene
Murane - gammel vei langs kanalen som er flott å sykle langs
Victoria på vei inn i slusene ved Kjeldal