Mandal er mer enn Buen Kulturhus, Mandalselva, hvite sørlandshus og sommerfølelse langs elvebredden. Bare et steinkast fra sentrum finner vi Furulunden Friluftsområde med sitt nettverk av stier og gangveier, og små idylliske sandstrender på rekke og rad. Vi har vandret gjennom Furulunden tidligere, og gjør det veldig gjerne igjen.

 

Langhelg, en veldig oval sådan for vårt vedkommende, med både himmelfart og nasjonaldag i hver sin ende av ei mild maiuke. Et yr.no litt i villrede sendte oss til Mandal på første etappe av denne lille maiferden.

En fin dag i sola ble avløst av et både overraskende og gjenstridig regnvær dagen etter. Men tur gjennom Furulunden ble det når regndråpene endelig stilnet og vi satte vår lit til det gamle værtegnet vesta klare vil lenge vare. Furulunden er virkelig et flott stykke natur nesten i Mandal sentrum, flittig brukt av både lokalbefolkning og campinggjester på Sjøsanden.

 

Sjøsanden, Mandals flotte badestrand vegg i vegg med naturperlen Furulunden
Fin gangvei langs Sjøsanden som forbinder Mandal sentrum med Furulunden
En benk ved havet på Sjøsanden
En av de mange gangveiene gjennom Furulunden
Små, idylliske sandstrender finnes det mange av i Furluunden
Fotspor i sanden
Furulunden er flott tilrettelagt for bading, fisking og friluftsliv
Litt gjenstridige skyer henger igjen etter dagens regnvær
I Furulunden finner vi godset Risøbank, nå eid av Staten og tilgjengelig for allmennheten
Ved Risøbank er det reist et minnesmerke over 22. juli tragedien