Det er alltid spennende å utforske nye steder med Hymeren. Vi hadde lyst på en tur litt opp i høyden mens været enda tilsa at vi kunne gjøre det siden vi bare har sommerdekk på bilen.

 

Fra den vakre nasjonalparken ytterst på Tromøya satte vi kursen østover og innover i landet til vi kom til Gautefall mellom Drangedal og Treungen. Her hadde vi aldri vært før. Gautefall er vel mest kjent for vinteraktiviteter, noe stedets slalombakker og hoteller vitnet om.

Vi parkerte bilen ved Gautefall Ski Lodge, koblet til strøm og gikk for å betale for oppholdet. Gledelig overraskelse  da vi fikk beskjed om at her var det gratis å stå, de synes ikke de kunne ta betalt når de bare kunne tilby 6 amp strøm…..  Tilgang på dusj og WC fantes også, selv om sanitærfasilitetene nok hadde sett sine beste dager. Vi ble nå på Gautefall i 2 dager, nøt høstsola utenfor bilen iallefall den første ettermiddagen,  og pakket sekken neste dag for å begi oss avsted til Himmelrike.

Dette himmelske stedet på Gautefallheia hadde vi aldri hørt om før google fortalte oss at dette var noe vi ikke måtte gå glipp av når vi først var her. Høstfargene hadde så smått begynt å sette sitt preg på landskapet. Vi fulgte stien oppover lia blant furutrær og over høstgule myrer, passerte hyggelige små hytter av det enkle slaget og så til slutt dette himmelske riket foran oss. Himmelrike kan best beskrives som en dalgrop av blankskurt granitt som isen har formet. Stedet blir også sammenlignet med et stort romersk amfiteater. I granitten sees tydelige striper i forskjellige nyanser som alle løper nedover mot bunnen. Et spesielt og fascinerende sted, vel verd å ta turen inn til.

 

På vei mot himmelriket
Veien oppover passerer et vann med fine tilrettelagte plasser for allmenheten
Stien mot Himmelrike går i bro over Langmyrbekken
Vi har kommet litt opp i høyden og ser hotellene og litt av slalombakken bak oss
Litt av den nyere hyttebebyggelsen som lå i nærheten av slalombakken sees i det fjerne
Høstfarger oppover liene mot Himmelrike
Hytte av det enklere slaget, uten kjørevei, strøm eller vann - bare flott beliggenhet
Himmelriket ligger foran oss
De grå nyansene i fjellsiden i flott kontrast til ei høstgul myr
De tydelige og særpregede stripene var godt synlige nedover de blankskurte svabergene
Et enslig lite furutre som vokser rett opp av berget
Vi legger det særpregede stedet Himmelrike bak oss, og tar fatt på turen ned til Hymeren igjen