Kortreist bobiltur i vakkert septembervær - 6 mil hjemmefra ligger Tromøya like utenfor Arendal. Den eneste befatingen vi har hatt med Tromøya til nå er båtturer gjennom Tromøysundet med broa over til øya høyt hevet over oss.

 

Helt til i dag – da vi for første gang kjørte over Tromøybrua og satte foten ned på denne øya vi bare har sett fra båtripa tidligere. Vi kjørte ut til yttersiden av øya. Her ligger Raet Nasjonalpark – en del av endemorenen fra istiden som kommer opp i dagen flere steder langs kysten i form av flotte rullesteinstrender.

Yttersiden av Tromøya tok seg virkelig flott ut i varm septembersol. Blått hav som møter himmelen langt der ute. Vegetasjonen som er formet etter vinden som ofte står på. Rullesteinsstrendene avløst av svabergene langs øyas kystlinje mot Skagerrak. Krokete furutrær på Hoveodden med synet av de to fyrtårnene på Torungen som viser sjøfarende innseilingen til Arendal gjennom Galtesundet. Vi fant plass til Hymeren i nasjonalparken med utsikt til Indre og Ytre Torungen fyr, havet og rullesteinene – og med lyden av bølgene mot stranda der nede.

 

Raet Nasjonalpark på Tromøya - med utsikt til havs
To store steinheller med benker rundt - her var det godt å nyte septembersola
Rullesteinsstranda på yttersiden av Tromøya
Vi fant sandstrender også blant rullesteinene
Rullesteinene på Tromøya
Naturens vakre fargepalett
Krokete furutrær ytterst på Hoveodden - er det vinden som har formet dem tro ?
Rognebær og rullestein
Et enslig grantre på rullesteinstrand

 

På Hoveodden lå fram til i vår Hove Camping – nå nedlagt og erstattet av en resort basert på hotellfasiliteter og selvhushold – Hove Canvas Hotel. Fokuset skal være sjønære aktiviteter og opplevelser. Vi tok en tur gjennom den nedlagte campingplassen, og så for oss fastliggerne med sine treplattinger og spikertelt – som kanskje fikk en noe kort oppsigelsesfrist. Campingvognene er erstattet av store canvas “telt” rundt et sosialt midtpunkt. Man kan sågar overnatte i runde igloer hengende i trærne…..

 

Hove Camping - som ikke finnes lenger....
Nyskapninger på en gammel campingplass