Synet av Reinebringen som lå der med sine 870 trappetrinn til toppen ble en for stor fristelse til å la være å ta turen. Selv om jeg måtte gå til topps alene la det ingen demper på opplevelsen.

 

Det var tungt å gå alle trappetrinnene opp.  Det var varmt og det var bratt, til tider nesten litt for bratt….. Men utsikten fra toppen veide øyeblikkelig opp for den slitsomme turen opp. For et skue ut over Reine og Lofotens mange spisse fjell.

Reinebringen er ikke ufarlig. Her har flere mennesker satt livet til, noe som førte til at fjellet ble stengt for ferdsel. Ved hjelp av sherpaer ble det bygget trappetrinn oppover den bratte fjellsiden, som gjør turen opp mye tryggere. Det mangler trinn de siste 100 meterne, dette skal gjøres ferdig. Tidligere i sommer ble fjellet åpnet igjen for fri ferdsel, og antallet mennesker som svettet seg til topps sier noe om hvor populær denne turen er.

Selve fjellet rager 448 meter over havet, kanskje ikke så mye, men den bratte oppstigningen gjør det likevel spektakulært. De 870 trappetrinnene består av sirlig anlagte steinheller som er synlig på lang avstand når man kommer kjørende eller syklende veien mot Reinebringen.

 

Da var det bare å ta trappene fatt oppover fjellsiden
Det synes langt til toppen når man er i starten av trappene
Fin utsikt utover havet
Tunge trappetrinn mot toppen
Langt ned til veien der nede
Det er nå man virkelig aner hvor bratt det er
100 meter fra toppen var det slutt på trappetrinnene
Utsikten fra toppen ut over Reine var ubeskrivelig flott