Reine må være Lofotens mest fotograferte sted. Kanskje fordi her finnes alt som forbindes med Lofoten. De høye og spisse fjellene, det blå havet, fiskebåter, hjeller der fisken tørkes, røde rorbuer, turisme, opplevelser og toppturer. Og i tillegg den smale veien som går gjennom tettstedet og binder det hele sammen.

 

Vi opplevde Reine fra sykkelsetet. Turen fra Moskenes Camping var på drøye 5 kilometer. Det første vi så var Reinebringen med sine bratte trappetrinn opp til toppen. Rundt neste sving lå Reine der foran oss og skinte i sensommersola – rett og slett bare vakkert.

Dagen i Reine ble vi velsignet med fint vær som viste fram stedet fra sin beste side. Omgitt av de mektige fjellene vandret vi rundt i tettstedet og bare nøt synet av alt rundt oss. Og hvilken bobilparkering kan skilte med så vakre kulisser, selv om den består av en helt ordinær grusplass. Hjeller for tørking av fisken fant vi her også i hopetall i området rundt bobilparkeringen, forøvrig tomme for fisk. Den henges opp i mars måned og henger til tørk i ca 3 måneder. Vi syklet videre langs den smale veien videre mot Sakrisøy  hvor vi kjøpte utrolig gode fiskekaker hos Anitas Sjømat og beundret tørkede fiskehoder som skulle eksporteres til Nigeria. En flott dag på sykkel i Lofotens fantastiske omgivelser.

 

Reine i Lofoten - vakkert i sensommersola
Reines lille sentrum - med de kneisende fjellene bak
Hjeller for tørking av fisk
Fiskebåt fortøyd ved en av rorbuene
Vakre Lofoten
Sakrisøya - genuint lite fiskevær i Lofoten
Den ikoniske Olstinden kneiser i bakgrunnen ved Sakrisøy