Mer flott Nordlandsnatur ventet oss på turen videre fra Raftsundet og mot tettstedet Kabelvåg rett utenfor Svolvær. Vi gjorde noen stopp langs dette veistykket – faktisk skulle vi ønsket at det var mulig å stoppe flere steder langs veien bare for å nyte synet av den mektige naturen…..

 

Mens sola enda skinte, temperaturen var behagelig og sjøen lå blikk stille, fant vi fram til Kabelvåg Feriehus og Camping og parkerte bilen helt i vannkanten omgitt av de mektige fjellene. Det fristet med en sykkeltur i det milde og stille været, veien inn til sentrum av Kabelvåg var ikke lang.

Kabelvåg er Lofotens eldste fiskevær, stedet var hyggelig nok, dog uten den store wow-faktoren….. Himmelen fikk etterhvert en truende og mørk farge, og da de første tordenskrallene rullet i det fjerne fant vi ut at det nok var lurest å komme seg tilbake til bilen igjen. I grevens tid, vi hadde ikke mer enn ryddet bort utemøblene før slusene åpnet seg. Det ikke bare regnet – det sprutregnet mens tordenen drønnet over hodene våre. Men greit å få skylt bort litt støv fra bilen…….

 

En stopp på veien mot Kabelvåg for å beundre den vakre naturen
Kabelvåg Camping - med kulisser av høye fjell
En blikk stille ettermiddag i Kabelvåg
Sykkeltur til Kabelvåg sentrum
En stadig mer truende himmel og fjerne tordendrønn gjorde at vi tok syklene fatt tilbake til bilen igjen før regnet kom