Etter en flott kjøretur fra Lødingen valgte vi å slå leir i Raftsundet. Noen kilometer nedover fra E10 lå Raftøra Camping – en enkel, men veldig trivelig plass.

 

Campingen var selvbetjent med de fasiliteter som trengs bortsett fra gråvannstømming. Beliggenheten veide mer enn nok opp for det, der plassen lå kloss i fjorden omgitt av Lofotens høye fjell. Som en ekstra bonus passerer Hurtigruta gjennom Raftsundet 2 ganger i døgnet, i tillegg til den andre skipstrafikken gjennom her, både av nyttefartøy og lystbåter.

Det var mye folk på Raftøra Camping, blant annet en del trivelige nordleninger. Vi opplevde både trekkspillmusikk og sosialt samvær i løpet av kvelden, og før vi dro videre dagen etter ble vi forært en gave av naboen i form av en flott tørrfisk – snacks til turen videre ut igjennom Lofoten !

 

Trivelig camping blant Lofotens fjell
Lysthus ved bredden av fjorden
Det er fjære sjø i Raftsundet
Det var litt skipstrafikk gjennom sundet
Ved 17.30 tiden passerte sørgående hurtigrute gjennom Raftsundet
Nordnorsk kystmiljø ved campingplassen
Den grønne fargen på sjøen slutter aldri å fascinere......
Bobiler og gamle sjøboder side om side
Halv ett om natta passerte nordgående hurtigrute - så fikk vi med oss begge passeringene her i Raftsundet....