Ingenting varer evig, heller ikke det fine været vi har hatt både i Steigen og på ferden oppover Kystriksveien. Etter de fine dagene på Engeløya våknet vi en morgen til trommingen av regn på taket.

 

Det var tid for å forlate vakre Engeløya, vi hadde en avtale om å treffe min tidligere kollega Elisabeth i Helnessund, hvor hun er født og oppvokst. Men før vi kom så langt var det nødvendig å få tømt bilen både for gråvann og septik, noe sånt fantes ikke på Engeløya. For første gang tok vi også i bruk den ekstra  dokassetten vi har bak i garasjen.

Det skulle være en tømmestasjon i Leinesfjord, kommunesenteret i Steigen. Vi fant greit fram hit i grått og trist regnvær og fikk tømt det vi skulle tømme før vi kjørte til Coop og handlet inn mat for de neste dagene. Så var det Helnessund sin tur.

Vi kjørte utover den til dels smale og svingete veien til fiskeværet. Helnessund består av en kai med anløp av hurtigbåten til Bodø, et serverings– og overnattingssted på brygga, Coop-butikken, et slags kombinert verksted og bensinstasjon, en fiskefvoredlingsbedrift og en båthavn. Pluss de fastboende, Elisabeth og familien bodde helt ytterst i Helnessund. Det var trangt i fiskeværet, men vi fikk da sneket Hymeren inn på en parkeringsplass hvor vi stod til dagen etter.

Parkert på Helnessund's eneste offentlige parkeringsplass
Nybrygga, serveringssted på bryggekanten som visstnok skal servere kjempegod mat, uten at vi testet dette
Alle som kommer sjøveien til Helnessund blir ønsket velkommen av denne vakre plakaten på kaia
Hurtigbåten til Bodø legger til kai
Foruten passasjerer tar også båten med seg isoporkasser med mat fra havet fra bedriften Steigen Sjømat
Båter fulle av fiskestenger forteller om tilbudet til turister i Helnessund
Det er aktivitet i havna i Helnessund selv på en grå og regntung dag
Lokale fiskebåter og sjøboder i fiskeværet Helnessund

 

Tidlig neste morgen kjørte vi fra Helnessund. Vi spiste frokost på rasteplassen ved Forsand, vinket adjø og på gjensyn til Steigen og kjørte gjennom Steigentunnellen. Vel igjennom satte vi kursen mot ferjeleiet i Bognes der ferja tok oss over til Lødingen. Lofoten stod for tur…..