SÞrvest pÄ EngelÞya ligger Steigen SjÞhus og Steigen Brygge i et omrÄde med mange grunne bukter og viker. Karakteristisk for omrÄdet er den lyse fargen pÄ sjÞen som sandbunnen gir, ispedd mÞrke flekker av tang og stein.

 

Dette sees veldig tydelig pĂ„ oversiktsbilder i Google Maps – hele omrĂ„det ser ut som et paradis av smĂ„ strender med den hvite sandbunnen langt utover. Med den store tidevannsforskjellen her i nord ble store omrĂ„der av sandbunnen liggende oppe i dagen ved fjĂŠre sjĂž.

Steigen SjĂžhus lĂ„ vakkert til pĂ„ RĂžssĂžya en kilometer eller sĂ„ utover fra hovedveien. Stedet hadde flere hytter for utleie, som var besatt av bĂ„de tyskere, polakker og faktisk folk helt fra Ukraina som sikkert var kommet til Norge for Ă„ prĂžve fiskelykken. Det fantes flere utleiebĂ„ter som vi sĂ„ ble flittig brukt. Steigen SjĂžhus kunne ogsĂ„ tilby overnatting for bobiler, campingvogner og telt pĂ„ et omrĂ„de rigget til med strĂžm og vann. Vi hadde tilgang pĂ„ servicehuset med et lite kjĂžkken, dusj og toaletter. Her i dette paradislignende omrĂ„det parkerte vi Hymeren for et par dager, og fikk full uttelling vĂŠrmessig. Deilig sommervarme, sol og lite vind – bedre enn dette kunne vi knapt ha det




 

Parkert ved Steigen SjĂžhus i nydelig sommervĂŠr
Flo sjĂž ved Steigen SjĂžhus, den lyse sandbunnen er dekket av krystallklart vann
Den grÞnnturkise fargen pÄ vannet slutter ikke Ä fascinere oss
Grunne bukter og hĂžye fjell i Steigen
SjÞhus og utleiebÄter ved Steigen SjÞhus