Sørvest på Engeløya ligger Steigen Sjøhus og Steigen Brygge i et område med mange grunne bukter og viker. Karakteristisk for området er den lyse fargen på sjøen som sandbunnen gir, ispedd mørke flekker av tang og stein.

 

Dette sees veldig tydelig på oversiktsbilder i Google Maps – hele området ser ut som et paradis av små strender med den hvite sandbunnen langt utover. Med den store tidevannsforskjellen her i nord ble store områder av sandbunnen liggende oppe i dagen ved fjære sjø.

Steigen Sjøhus lå vakkert til på Røssøya en kilometer eller så utover fra hovedveien. Stedet hadde flere hytter for utleie, som var besatt av både tyskere, polakker og faktisk folk helt fra Ukraina som sikkert var kommet til Norge for å prøve fiskelykken. Det fantes flere utleiebåter som vi så ble flittig brukt. Steigen Sjøhus kunne også tilby overnatting for bobiler, campingvogner og telt på et område rigget til med strøm og vann. Vi hadde tilgang på servicehuset med et lite kjøkken, dusj og toaletter. Her i dette paradislignende området parkerte vi Hymeren for et par dager, og fikk full uttelling værmessig. Deilig sommervarme, sol og lite vind – bedre enn dette kunne vi knapt ha det………

 

Parkert ved Steigen Sjøhus i nydelig sommervær
Flo sjø ved Steigen Sjøhus, den lyse sandbunnen er dekket av krystallklart vann
Den grønnturkise fargen på vannet slutter ikke å fascinere oss
Grunne bukter og høye fjell i Steigen
Sjøhus og utleiebåter ved Steigen Sjøhus