Vänern, den store innsjøen midt i Sverige – oppe i nordøst ligger Kristinehamn. En hyggelig by med herregårdscamping rett utenfor sentrum med utsikt til en smal stripe av Vänern.

 

Kristinehamn Camping och Stugor – her stod vi i tre dager med fronten mot en bitte liten bit av den store innsjøen. Fin camping i fine omgivelser – pinsehelga ble tilbragt her i både flott sommervær og grått og trist regnvær.

4 kilometer fra herregårdscampingen finnes Picassoskulpturen flott beliggende på en odde ut mot Vänern. Et 15 meter høyt kunstverk designet av Pablo Picasso og laget i betong av den norske kunstneren Carl Nesjar. Hit dro vi på sykkeltur i det fine og varme sommerværet pinseaften. Selve Kristinehamn ble også avlagt en visitt. Fin havn med masse bobiler parkert langs kanalen som leder ut i Vänern, og hyggelig bysentrum med brosteinsbelagte gater og folkeliv i sommersola.

Parkert på første parkett ved Kristinehamns fine campingplass
Mye gjess ved bredden av Vänern, ulempen er all fugleskitten de legger igjen på plenene......
Lupiner i blomst ved innsjøen
Herregården som campingplassen har navn etter

 

Vi tok syklene fatt de 2 kilometrene inn til Kristinehamn. Bobilparkeringa ved havna er tydeligvis veldig populær, her stod det flere titalls biler parkert i sommersola. Mange hadde norske skilt, ellers en del tyske og noen svenske biler. Det var ikke mange ledige plassene en solrik pinseaften…..

 

Langs bryggene i havna i Kristinehamn
Byen hadde hyggelig gågate med flere uteserveringer

 

Det er tid for å ta en titt på Picassoskulpturen – dette 15 meter høye kunstverket i betong som er Kristinehamns største severdighet.

 

Picassoskulpturen
Fint ved bredden der skulpturen er plassert

 

Sykkelturen fra Picassoskulpturen og tilbake til campingplassen igjen gikk langs bredden av Vänern – med mange brygge-idyller på den ene siden og fine og velstelte sommerhus på den andre siden av veien.

 

Vakker liten privat brygge langs Vänerns bredd
På en benk ved Vänern....