En 20 minutters fergetur fra Gränna ligger Vätterns største øy – Visningsö. Øya er lang og smal, 14 km fra nord til syd, og 3 km på det bredeste.

Fergen til Visingsö går fra Gränna. Turen over tok ca 25 minutter – fergen var full av turister som sikkert var like forventningsfulle som oss. Vi tok syklene med oss på båten over en fin og solrik dag, og fikk noen uforglemmelige timer på denne langstrakte øyperlen.

Det svenske ordet smultronställe tror jeg må være dekkende for denne øya. Hele øya passet til denne beskrivelsen. Visingsö fra sykkelsetet ble en opplevelse som kommer til å sitte lenge i.  Vi kom forbi små sjarmerende tettsteder med velstelte hus og hager, og gårder omgitt av vidstrakte åkre. Vi syklet gjennom eikeskog og langs bredden av den vakre Vättern. Overalt åndet ro og fred – vi virkelig nøt denne øyperlen i vakkert sommervær.

31. mai 2019

En 20 minutters fergetur fra Gränna ligger Vätterns største øy – Visningsö. Øya er lang og smal, 14 km fra nord til syd, og 3 km på det bredeste.

Fergen til Visingsö går fra Gränna. Turen over tok ca 25 minutter – fergen var full av turister som sikkert var like forventningsfulle som oss. Vi tok syklene med oss på båten over en fin og solrik dag, og fikk noen uforglemmelige timer på denne langstrakte øyperlen.

Det svenske ordet smultronställe tror jeg må være dekkende for denne øya. Hele øya passet til denne beskrivelsen. Visingsö fra sykkelsetet ble en opplevelse som kommer til å sitte lenge i.  Vi kom forbi små sjarmerende tettsteder med velstelte hus og hager, og gårder omgitt av vidstrakte åkre. Vi syklet gjennom eikeskog og langs bredden av den vakre Vättern. Overalt åndet ro og fred – vi virkelig nøt denne øyperlen i vakkert sommervær.

31. mai 2019

En 20 minutters fergetur fra Gränna ligger Vätterns største øy – Visningsö. Øya er lang og smal, 14 km fra nord til syd, og 3 km på det bredeste.

Fergen til Visingsö går fra Gränna. Turen over tok ca 25 minutter – fergen var full av turister som sikkert var like forventningsfulle som oss. Vi tok syklene med oss på båten over en fin og solrik dag, og fikk noen uforglemmelige timer på denne langstrakte øyperlen.

Det svenske ordet smultronställe tror jeg må være dekkende for denne øya. Hele øya passet til denne beskrivelsen. Visingsö fra sykkelsetet ble en opplevelse som kommer til å sitte lenge i.  Vi kom forbi små sjarmerende tettsteder med velstelte hus og hager, og gårder omgitt av vidstrakte åkre. Vi syklet gjennom eikeskog og langs bredden av den vakre Vättern. Overalt åndet ro og fred – vi virkelig nøt denne øyperlen i vakkert sommervær.

31. mai 2019

Vi har tatt ferga over og ser havna på Visingsö foran oss
Ferga til Visingsö
Utsalgssted for røkt fisk, noe av det første som møtte oss da vi syklet i land på Visingö
Sjøboder i havna på Visingsö
Velkommen til Visinsö

Ovenfor havna lå en stellplass for bobiler - fint plassert omgitt av høye trær

Kirken - vi passerte den på veien innover på øya

Små idyller som dette fantes det mange av - alt var så fint og velstelt
Veien nordover tok oss forbi flott åkerlandskap som omgav de fine gårdene
En av øyas mange gårder
Visningsö gjemte mange idyller
Tid for litt mat etter å ha handlet på øyas Coop-butikk

Vi har kommet helt syd på øya. Her kom vi over et flott sted tilrettelagt med bord og benker, griller og toalett - og invitasjon til bobiler om at her måtte de gjerne overnatte...  Vi traff på to norske biler som hadde funnet fram til denne perlen - flott sted for fricamping.

På vei tilbake til ferjeleiet igjen gikk ferden gjennom enda mer vakkert åkerlandskap
Gårdkafe langs veien - her serverte de deilig ostekake
Tilbake i havna igjen og utsalget for røkt fisk

Ved havnen lå Visingsborg slottsruin fra 1600 tallet - et monument over fortidens grevskap

Fin utsikt fra slottsruinene og over mot Gränna i det fjerne
Fine omgivelser rundt havneområdet på Visingsö
Fin sandstrand nedenfor slottsruinene
Farvel til Visingsö - på tide å ta ferga tilbake igjen etter en flott dag på øya