Blåvand – lengst vest i Danmark. Vi dro ned hit fra Nørre Lyngvig Camping, og ble her i 3 dager i både flott solskinn og kraftig vind.

 

Vi tok inn på Hvidbjerg Strand Feriepark – eneste overnattingsmuliget i dette området. Hvidbjerg Strand var en stor og flott campingplass med alle fasiliteter – her kunne vi velge mellom alt fra vanlig standard plasser og til skikkelig store campingtomter utstyrt både med eget bad og toalett og eget utendørs spa.

Vi nøyde oss med en standard plass, mer enn godt nok til oss, vi fikk en stor og romslig plass med godt le for den friske østavinden. Og veldig hyggelige bobilnaboer i form av et tysk par som mer enn gjerne delte både opplevelser og erfaringer med oss på plettfri engelsk.

Vi ble på Blåvand i 3 døgn. Selve sentrum av Blåvand bestod av en hovedgate omkranset av butikker og spisesteder, litt sånn typisk dansk turiststed. Men etter en lang og støvete sykkeltur i motvind smakte utepilsen godt på den irske puben mens vi betraktet folkelivet ute på gata. For det var ganske godt med folk på Blåvand, til tross for at påska var slutt og mange turister hadde reist hjem igjen. Tyskerne holdt stand, og var med på å skape liv og røre på dette turiststedet.

Blåvandshuk Fyr og stranden nedenfor med Danmarks vestligste punkt var et selvsagt utfluktsmål, på sykkel var ikke veien ut dit så langt, selv om det var tungt i motvinden tilbake igjen.

Parkert på Hvidbjerg Strand Camping
Hvidbjerg Strand Feriepark i fin aprilsol
Blåvandshuk Fyr som viser vei for sjøfarende utenfor Danmarks vestligste punkt
Lenger vest enn dette kommer vi ikke i Danmark - England neste....
Klitter og strand ved Blåvand
Stranden ved Blåvand - hvit og bred
Oppe i fyrtårnet etter å ha forsert alle trappetrinnene var utsikten upåklagelig
Sand og hav så langt øyet rekker
Godt kledd i den kraftige vinden på stranden
Blåvand sentrum - her er det turismen som rår
Det var ganske vindig på stranden denne ettermiddagen
Badebroen som går ut fra stranden