Vel i land i Ystad klokka 8 om morgenen gikk turen mot Strømstad og Fjordline hjem igjen - med nattstopp i Bua og Grebbestad.

 

4 flotte uker i Danmark er over, nå gjenstår bare sjarmøretappen fra Ystad og opp mot Strømstad og ferja tilbake til Norge igjen.  Vi kjørte i land i Ystad en solrik morgen og satte kursen mot E6 nordover.  Sola skinte, og sulten meldte seg etter en stund – vi fant en rasteplass egnet for frokost før vi kjørte videre.

Da Varberg var passert peilet vi oss inn på bobilparkeringa i havna i Bua.  Vi kom til et flott sted i flott vær, parkerte bilen med fronten nesten i vannkanten, fant fram både stoler og sykler, handlet på Ica, slappet av i augustsola og tok syklene fatt langs smale kystveier på dette idylliske stedet.  Nesten litt rart at en slik kystperle ligger med et av Sveriges 3 store kjernekraftverk  – Ringhals – rett over sundet.  Det ble en natt i Bua, før siste etappe til Grebbestad og campingen der ble unnagjort.  Litt skyet og ruskete vær avrundet ferien vår, og med en pizza på havna i Grebbestad satte vi punktum for en måned på veien.  Torsdag 23. august bar det ubønnhørlig hjem igjen med M/S Oslofjord over til Sandefjord og de siste milene ned til Kristiansand.

 

Hymeren parkert nesten i vannkanten på bobilparkeringa i Bua
Båter fortøyd i en hyggelig svensk båthavn

 

Vi tok syklene fatt utover langs kysten syd for båthavna, en tur som åpenbarte et fint skjærgårdslandskap. 

Fremdeles sommer......
Fyret som viser vei for sjøfarende i det åpne farvannet utenfor kysten
Siste natten på denne ferden ble viet Grebbestad - i gråvær med folketomme brygger