Langeland – mellom Fyn og Lolland – litt ovenfor midten av øya fortsatte vi vår varme Danmarksferie….

 

Langeland mellom Fyn og Lolland bærer sitt navn med rette – lang og smal som den er.  Vi peilet oss inn på området litt ovenfor midten – Emmerbølle Strand Camping – mens sola fortsatte å skinne og gradestokken lå stabilt over 30 grader på dagtid.

Stranden nedenfor campingen ble flittig brukt – frisk vind til tross var det såpass varmt oppe ved bilen at det var ubehagelig å oppholde seg i solskinnet.  Sjøen holdt behagelig badetemperatur, og med kaldt øl i sekken ble det noen timer på stranda blant tyskere med sine medbragte speedbåter…

Tranekær – landsbyen midt på øya med sine sjarmerende bindingsverkshus og slott med egen slottsmølle måtte besøkes – avsluttet med lunsj ved foten av Tranekær Slott.  Etter mange uker med bare sol og varme kunne yr.no fortelle oss at regn og torden var på vei.  Etter det siste badet på stranda kom skyene innover.  Vel oppe ved bilen igjen rakk vi akkurat å rydde inn bord og stoler og sykler før slusene åpnet seg, vinden frisknet til og tordenen rullet.  Dagen etter var sola tilbake, en anelse friskere i lufta, men det ble etterhvert like varmt igjen.  Da hadde vi imidlertid forlatt Langeland og satt kursen mot Thurø utenfor Fyn.

Emmerbølle Strand Camping - fin plass, men veldig, veldig varmt.....

 

Varmen til tross, Tranekær – den lille landsbyen midt på øya måtte vi jo titte nærmere på.  Første stopp var Tranekær Slottsmølle – som dessverre var stengt – men et flott og iøyefallende byggverk var det.

 

Tranekær Slottsmølle
Tranekær Slott – høyt hevet over sine undersåtter i landsbyen
Kirken i Tranekær - en annen av landsbyens flotte bygninger

 

Tranekær var rett og slett full av vakre og sjarmerende bygninger, noen velstelte og noen mindre velstelte – men sistnevnte har sin sjarm det også.

 

Flere vakre tranekærske hus - dette med eikegreiner sirlig dandert rundt vinduene
Finnes det noe mer dansk enn stokkroser ?
Vi blir jo ikke mette av å se på alle de vakre husene...
Frodig blomsterprakt, gamle steinmurer og fine husfasader
Hyggelig kafe som serverte velsmakende is i varmen
Tid for litt strandliv
(U)været yr.no lovet oss siger sakte innover fra sydvest og skaper et flott lys utover sjøen
Badebrygger er det mange av i Danmarks grunne farvann