Sol og atter sol – temperatur over 30 grader, knusktørre og støvete campingplasser – joda, vi nyter sommeren i glohete Danmark......

 

Vel i land fra Superspeed i Hirtshals ble det bunkring  på Meny utenfor Hjørring før ferden denne første feriedagen gikk til Bønnerup Havn i håp om å finne en ledig plass på stellplassen der.

Dengang ei, fullt belagt, så vi tråklet oss på smale småveier til Albertinelund Camping et par kilometer fra Bønnerup.  Varmt, vindstille, knusktørt og støvete, men vi fikk en fin plass på campingen.  Syklene kom fram, og ferden gikk tilbake til Bønnerup Havn i kveldingen for å høre «Trækfuglene» synge solen ned.  Det ble en flott opplevelse ispedd gratis øl og ekte dansk hygge på havnen.

Fyns Hoved, nordspissen av Fyn ble neste mål.  Like tørt og støvete her, men heldigvis kort vei til stranden og behagelig badetemperatur i Kattegat   Selve pynten Fyns Hoved, et naturskjønt område, ble utforsket med sykkel og til fots i litt for varmt sommervær.  Der markene utover hovedet skulle vært grønne var de istedet gule og tørre.  Men flott var det likevel med kontrasten til det blå havet som omgav pynten Fyns Hoved på alle kanter.

Istedet for stellplassen på Bønnerup Havn måtte vi ta til takke med støvete og tørre Albertinelund Camping, men det gikk da det også….
Bønnerup havn i vakkert gyllent kveldslys
Så var det duket for kveldens høydepunkt - "Trækfuglene" som synger solen ned
Og der sier solen takk for i dag denne tirsdagskvelden i juli
Vi har lagt Bønnerup og Albertinelund bak oss , kjørt over Lillebælt og funnet fram til Fynshoved Camping på nordspissen av Fyn.

 

Dagen etter kom syklene fram, og ferden gikk utover til den ytterste nordspissen av Fyn i et vakkert, men tørt og brunsvidd landskap.

 

På tur utover langs Fyns Hoved
Brunt og tørt gress der det egentlig skulle være grønt og frodig
Tilbaketuren - vi tok veien på østsiden av Fynshovedet
Brunt og grønt - fine kontraster mot blått hav og blå himmel
Korshavn - hyggelig båthavn nær Fyns Hoved
På vei tilbake til campingplassen etter en flott tur ut til Fyns Hoved