Sola fortsatte å skinne – i godværet gikk turen oppover vakre Setesdal til vi endte høyt til fjells på Haukeli…

 

Etter endt arbeidsuke var det duket for nok en frihelg.  Fredagen bar det oppover en solrik og sommerlig Setesdal til vi endte på Valle Motell og Camping der vi tilbragte natten.

Lørdagen dro vi til fjells i det flotte været.  Vi forserte resten av Setesdal, kjørte ned til Haukeligrend og oppover igjen til vi passerte tregrensa og hadde hele det vakre Haukelifjell foran oss.  Et område ved værstasjonen på Haukeli er egnet for fricamping, vi fant oss en plass mens panoramaet av fjell og vidder fylte hele synsfeltet der vi rigget oss til i solskinnet 1100 meter over havet.

Etter å ha tilbragt natten i Valle sier vi lørdag morgen farvel til Valle og setter kursen videre oppover Setesdal mot Haukeli
Et lite fotostopp på rasteplassen ved Skarsmo mellom Bykle og Hovden
Framme ved målet - flott høyfjellsnatur på Haukelifjell
Flott utsikt innover fjellheimen fra plassen vår
Her er det bare å sitte og nyte utsikten
Fjellheimen i flommende julisol - vakkert
Knall blått og saftig grønt, ispedd litt hvitt - naturens egen fargepalett

 

Som seg hør og bør i så fine omgivelser ble sekken pakket med litt mat og drikke, og vi tok beina fatt over myrer og gjennom småkratt til vi nådde vannet som vi så i det fjerne.

 

Flott fjelltur
Brusende fjellbekk
Den solrike og nedbørsfattige sommeren har satt sine spor i fjellet også, både i form av lav vannstand og uttørkede myrer
Det kunne jo egentlig friste med et bad i fjellvannet

 

Med bare en helg til rådighet kom søndagen ganske fort med tid for hjemreise igjen. Men først morgenkaffe og frokost i disse flotte omgivelsene……

På vei hjemover igjen hadde vi flere stopp nedover langs riksvei 9.  Først ved friluftsområdet på Hegni ved Hartevann – flott sommerstemning her… Varmen gjorde at vi også stoppet for et bad på Storestraum ved Åraksfjorden.

 

Kanoer ved Hartevann
Geitramsen vokste frodig langs veikanten nedover hele Setesdal, som her ved Byklestøylane
Den gamle slusa ved Storestraumen
Storestraumen og Åraksfjorden
Det ble et bad i Åraksfjorden, men vannet var forbausende kaldt, sikkert ikke mer enn 15-16 grader....

 

Med denne helgen setter vi et slags punktum for Hymerlivet slik det har artet seg til nå.  Turene med bobilen har foregått i helger, ferier og friperioder.  Neste gang vi setter oss i bilen for å dra på tur er vi pensjonister og behøver ikke reise hjem igjen fordi jobben venter.

En ganske behagelig tanke egentlig……