15

Kortreist helgetur - 4 mil på hjul vestover til flotte Sjøsanden Ferisenter med barnebarn i bagasjen..

 

Selv om vi har hatt sommer i ukesvis nå med tidenes flotteste maivær, skriver kalenderen enda bare midte av juni.  Været har imidlertid moderert seg noe, og må vel kalles mer normalt forsommervær slik vi opplevde det en junihelg på flotte Sjøsanden ved Mandal.  Med barnebarnet med på tur var dette et velegnet mål for helgeutflukten.

Været startet bra med sol og grei temperatur fram til slusene åpnet seg utpå lørdagskvelden.  Søndagen ble ikke stort bedre, så det ble tidlig retrett hjemover igjen.  Sjøsanden er en flott campingplass med lang sandstrand, kort vei til sentrum og mange turmuligheter i nærheten.  Fredagen ble det bading i bølgene for lille Herman, etterfulgt av grilling og litt avslapping etter en hektisk dag.  Vi var ikke de eneste besteforeldrene med barnebarnet på tur, Herman fant seg raskt en lekekamerat som var ute i samme ærend.  Lørdagen startet fint værmessig og med tur på beina inn til et sentrum av Mandal med yrende folkeliv i sommersola.  Det ble også en tur på kirkegården for å besøke grava til en kjær og savnet sykkelvenninne.

Lørdagskvelden måtte vi etterhvert trekke innomhus, varm fiskesuppe smakte godt i regnværet før kvelden, iallefall for lille Herman, ble avsluttet med noen runder yatsy.

Hymeren på Sjøsanden for første gang - det blir nok ikke den siste
Flott strand og herlig badevann like nedenfor campingen
Kveldens grillmåltid forberedes mellom furutrærne på Sjøsanden
Mye bobiler på en hyggelig campingplass
Sjøsanden må vel være en av de flotteste strendene på våre kanter av landet
Sjøsanden - innbyr til bading
Hyggelige Mandal med Mandalselva som renner igjennom byen
Broa over Mandalselva til Kulturhuset Buen
Ingen Sørlandsby uten de obligatoriske hvite trehusene med blomstrende inngangsparti
Til slutt et besøk på Mandal Kirkegård for å besøke grava til Åse - er kjær venninne som ikke er mer...