Lysekil – nytt bekjentskap – sommerby uten de store mengdene av turister enda – selv om været var helt på plass. Vi kjørte fra Skärhamn og oppover langs kysten til vi kom til byen med det fine ansiktet ut mot sjøen.

 

Sommersola fortsatte å øse varme ut over Bohuslän mens denne flotte ferden gikk mot sin ende.  Siste stopp ble Lysekil de to siste døgnene før vi ubønnhørlig måtte sette kursen hjemover igjen.  Vi fant fram til Siviks Camping noen kilometer utenfor sentrum.  

Vakkert beliggende innerst i bukta med stranda nedenfor og utsikt rett ut i skjærgården.  Til alt overmål plass i første rekke bare noen meter fra strand og bad.  Og bad ble det, både en og flere ganger, med sjøtemperatur opp i 20 grader og 26-27 i lufta var det herlig forfriskende. Første dagen på Sivik ble det bading, avslapping i sola, grilling og tur på beina i området som bød på landlig idyll og gårder spredt bortover langs veien.

Dagen etter var det syklenes tur igjen.  Vi fulgte sykkelstien helt inn til Lysekil og tilbragte noen timer i en fin by med et moderat antall turister – enda.  Gjestehavn og brygger, badeplass midt i byen, flott naturreservat med en like flott badebukt rett i utkanten og en sjarmerende gamleby med idylliske trehus – Lysekil hadde mye å by på.

Fin plassering i første rekke mot stranda på Siviks Camping utenfor Lysekil
Fint i kveldslyset mens de siste solstrålene treffer svabergene

tekst

Små sjøboder ved badebukta
Lysekil med sin iøyefallende kirke
Mange flotte trebygninger i byen - denne var under restaurering
Det gikk en flott strandpromenade langs sjøen
Grønn og fredelig plett i byen
Flere flotte trebygninger i en fin by
Sjøboder ved en båthavn litt utenfor sentrum

 

Lysekil hadde sin gamleby, eller Gamla Stan som den het.  Et hyggelig område med smale gater, frodig blomsterprakt og sjarmerende trehusbebyggelse – vel verd å vandre gjennom med kameraet.

 

Fine og velholdte hus i den rolige gamlebyen
3 Hymere i morgensola på Siviks Camping

 

Så var det slutt for denne gang.  Lørdags morgen var det tidlig opp, en rask frokost før turen gikk opp til Strømstad igjen.  Disse halvannen ukene langs vestkysten av Sverige har vært en særdeles flott opplevelse, velsignet med et vær vi ikke ser hver sommer.  Vi reiser hjem mange inntrykk rikere, og sier bare:

PÅ GJENSYN BOHUSLÄN