Hav & Logi i Skärhamn - den flotte campingplassen i fint kystlandskap lå der like innbydende som i fjor - med kort sykkelvei til Rønnang og båt til enda en unik skjærgårdsidyll...
 

Fra  Marstrand bar det oppover langs kysten igjen, men først innom et sykkelverksted i Küngälv for å få byttet innerslange i sykkelen.  Kjapt ekspedert i løpet av en halvtime – flott service !!

Vi satte deretter kursen mot Tjörn og Skärhamn der Hav & Logi ventet på oss, like flott som i fjor.  Litt grått og etterhvert regn og torden, før været klarnet opp og ble like flott og varmt igjen.  I Skärhamn ble vi i 3 døgn, og fikk oppleve enda en unik skjærgårdsidyll – Dyrön – en kort ferjetur fra Rønnang.  Øya hadde flott kystmiljø og et nettverk av vandringsleder.  

Øya med sine to havner i hver ende av veien som gikk tvers over øya, flotte vandringsleder og badeplasser, alt bilfritt utenom øyas eneste bil som kjørte varer fra båten til Icabutikken midt på øya.  Hit tok vi syklene med over, og fikk noen flotte timer i varm maisol på øya med 200 fastboende.  Skärhamn sentrum med brygger og gjestehavn, strand og akvarellmuseum ble også viet et besøk.  Fordelen med å besøke disse stedene på denne årstiden er at turistnivået er ganske moderat, til tross for 3 turistbusser som stod parkert ved havnen.

Varmt og fint under markisen på Hav & Logi
Havna i Skärhamn, etter gårsdagens regn og torden hang skyene litt igjen
Hyggelig havnemiljø i Skärhamn

 

Dagen etter flommet solen over Bohuslän igjen.  Syklene kom fram, og ferden gikk til ferjeleiet i Rønnang der vi tok båten over til Dyrön.  Først en stopp innom Åstol, hvor vi var i fjor, før fjorden ble krysset og Norra hamnen på Dyrön lå foran oss.  Vi gikk i land og satte oss på sykkelsetet for å oppleve enda en bohuslänsk idyll.  Og idyllisk var det på Dyrön, ingen tvil om det…..

 

Et lite gjensyn med Åstol der båten var innom på vei mot Dyrön
Og her ønsket Dyrön oss velkommen i det flotte været
Sol og sommer, båter, brygger og røde sjøboder på Dyrön
Vi har syklet tvers over øya til havna mot syd, her er det båtforbindelse til Marstrand
På øya var det flere merkede vandrestier, men rett og slett for varmt til at det fristet å ta beina fatt over svabergene
Mye fotografert motiv på Dyrön
Litt av bebyggelsen som strakte seg tvers over øya
Vi har beveget oss tilbake over øya igjen til den nordre havnen med sine sjøboder og fiskebåter
Sykkeltur i bohuslänsk skjærgårdsmiljø
Så var det adjø (og på gjensyn) til vakre Dyrön
Vakkert syn som møter oss på vei tilbake til Rønnang med båten

 

På Hav & Logi i Skärhamn ble vi i 3 dager før vi satte kursen mot Lysekil og siste stopp på denne fantastiske Bohuslänferden.  Det blir nok ikke siste gang vi besøker Tjörn med sine idylliske småsteder og tilhørende øyer.  Åstol og Klädesholmen har vi vært på tidligere, men drar gjerne tilbake igjen.  Tjörn er dessuten mer enn Skärhamn, en annen gang utforsker vi gjerne mer av denne øya forbundet med fastlandet av Tjörnbroen